Oricât ar putea părea de banale, migdalele sunt printre cele mai ușor de găsit fructe cu coajă lemnoasă. Acestea sunt pline de substanțe nutritive benefice organismului.
Încărcată cu vitamina E, magneziu, mangan și proteine, precum și fibre, această nucă uimitoare din punct de vedere nutrițional este tot ceea ce aveți nevoie pentru a vă îmbunătăți viața de zi cu zi.
1. Perfecte pentru diabetici
Se știe că migdalele reglează zahărul din sânge și, prin urmare, sunt considerate benefice pentru persoanele cu sindroame metabolice, cum ar fi diabetul. Acest lucru se datorează faptului că migdalele au un conținut bine echilibrat de grăsimi și proteine, iar proporția de carbohidrați este relativ scăzută, ceea ce nu crește nivelul zahărului din sânge. De asemenea, magneziul prezent în migdale ajută la scăderea rezistenței la insulină.
2. Excelente proprietăți antiinflamatorii
Migdalele au o încărcătură puternică de antioxidanți în stratul de acoperire, ceea ce le face extrem de eficiente pentru combaterea semnelor de inflamație din organism. Acest lucru ajută mult la combaterea unor condiții precum obezitatea, cancerul și diabetul. Un studiu indică faptul că migdalele consumate zilnic în cantități de 3 uncii au fost utile pentru combaterea stresului oxidativ creat în corpul fumătorilor cu 24 până la 34% într-o lună.
3. Luptă împotriva nivelurilor ridicate de colesterol
La persoanele cu niveluri ridicate de colesterol, intervalul de colesterol LDL peste 150 mg este considerat un factor care contribuie la bolile de inimă. Cercetările au indicat că consumul zilnic de 1,5 uncii de migdale ajută la scăderea acestor niveluri cu 5,3 mg. Acest lucru se întâmplă prin menținerea nivelului de colesterol sănătos sau HDL. Persoanele care prezintă riscul de a dezvolta boli de inimă pot lua migdale în mod regulat pentru prevenirea acestor afecțiuni.
4. Ajută în lupta cu kilogramele
Un studiu realizat timp de patru săptămâni, la care au participat 137 de persoane, a arătat că consumul zilnic de doar 43 g de migdale a contribuit la îmbunătățirea nivelului de sațietate al persoanelor. Acest lucru se datorează faptului că migdalele sunt bogate în proteine și grăsimi, care produc sațietate timpurie.
De asemenea, conținutul de fibre din migdale ajută la reducerea senzației de foame la persoanele care doresc să slăbească. Persoanele care au probleme în a-și controla foamea mult timp pot lua migdale în mod regulat pentru a ajuta la reducerea caloriilor.
5. Ajută memoria
Migdalele sunt considerate a fi printre sursele ideale de vitamine liposolubile și vitamina E. Ajută la prevenirea cancerului, a bolilor de inimă și a bolii Alzheimer. Vitamina E este cunoscută în special ca fiind utilă împotriva afecțiunilor de sănătate mintală, cum ar fi pierderea memoriei. Persoanele cu vârsta peste 50 de ani pot consuma migdale în mod regulat, în încercarea de a încetini modificările neurodegenerative naturale care au loc în condiții precum demența și boala Alzheimer.
În concluzie
Pentru a rezuma, migdalele sunt considerate a fi printre cele mai dense alimente nutriționale pe care le avem la îndemână. De asemenea, sunt sănătoase din punct de vedere economic, iar acestea sunt câteva dintre motivele pentru care acestea sunt considerate super alimente sau gustări de putere de către toată lumea, inclusiv de către sportivi și studenți.
Dacă doriți să vă îmbunătățiți starea generală de sănătate și să vă salvați de afecțiuni debilitante, includeți migdalele în nutriția dumneavoastră.
Kommentare