Gestionarea banilor înseamnă să fii disciplinat în ceea ce privește cheltuielile și să îți atingi în mod constant obiectivele de economisire. Dar greșelile aparent mici de gestionare a banilor îți pot afecta progresul pe termen lung dacă îți cheltui banii neglijent. Iată câteva capcane financiare comune pe care trebuie să le eviți pentru a deveni mai bun în gestionarea banilor.
1. Amânarea economisirii pentru pensie Dacă ești angajat, angajatorul îți poate oferi un plan de pensionare în care poți depune fonduri pentru a economisi pentru pensionare. Cu toate acestea, poți lua în considerare și alte opțiuni, cum ar fi conturile de pensionare private sau individuale, unde îți poți depune banii pentru pensionare.
Majoritatea oamenilor cred că pensionarea este departe și ajung să economisească puțin sau deloc pentru acea perioadă. Ei sunt distrași de obiectivele lor pe termen scurt și continuă să-și amâne obiectivele de economii pentru pensionare. Cheia este să depui în mod activ bani în contul tău de pensie pentru a realiza economii considerabile.
2. Nu faci economii pentru un fond de urgență
Fondurile de urgență te ajută să faci față situațiilor de urgență fără a te baza pe bani împrumutați. Fondul de urgență ar trebui să aibă o sumă sufucientă pentru a-ți acoperi cheltuielile timp de până la trei sau șase luni. Așadar, nu ar trebui doar să pui deoparte niște bani în fiecare lună pentru obiectivele pe termen scurt, ci și pentru completarea fondului de urgență.
3. Cheltuieli impulsive Când intri într-un magazin, devi ademenit să cumperi articole pe care nu intenționai să le cumperi. Aceste achiziții neplanificate sau impulsive îți pot oferi bucurie temporară, dar astfel de cheltuieli se pot aduna și pot încălca limitele de cheltuieli bugetate. Este important să rămâi disciplinat și să îți respecți bugetul dacă dorești să obții stabilitate financiară și o creștere a economiilor tale.
Pentru a opri cumpărăturile impulsive, ar trebui să pregătești o listă cu articolele pe care dorești să le cumperi înainte de a merge la un magazin. Procedând astfel, probabil vei rămâne în bugetul tău și vei cheltuii bani doar pe articolele necesare.
4. A-ți face prea multe datorii Vei fi obligat să iei împrumuturi dacă cheltuielile tale depășesc veniturile. Dacă vei continua să iei împrumuturi pentru a-ți acoperii cheltuielile zilnice, datoria și dobânzile pot crește rapid la niveluri de necontrolat. Așadar, pentru a evita să te îndatorezi prea mult, ar trebui să găsiți modalități de a-ți reduce cheltuielile sau de a-ți crește veniturile. Dacă economisești o sumă de bani lunar, îți poți reduce dependența de împrumuturi și, de asemenea, vei putea rambursa o parte din împrumuturile existente. 5. Nu-ți investești banii Dacă nu-ți investești banii, puterea lor de cumpărare se va diminua din cauza inflației. Îți poți investi banii în obligațiuni guvernamentale sau certificate de depozit, care îți pot oferi randamente stabile, cu un risc foarte mic de a-ți pierde capitalul. Alternativ, dacă dorești să generezi un randament mai mare, poți lua în considerare o investire la bursă. Cu toate acestea, va trebui să îți asumi un risc mai mare, deoarece valoarea investiției tale poate crește sau scădea odată cu urcușurile și coborâșurile bursei.
În concluzie, pentru a avea succes financiar, trebuie să fii bun în gestionarea banilor. Dacă reușești să depășești aceste greșeli financiare comune, vei ajunge pe drumul cel bun pentru a deveni un manager de bani mai bun și pentru a-ți îmbunătăți situația financiară.
Comments