Dacă veniturile tale sunt insuficiente pentru a-ți acoperi cheltuielile și de multe ori trebuie să iei împrumuturi pentru a-ți plăti facturile, sunt șanse să ai obiceiul de a cheltui prea mult. În timp ce poți lucra la creșterea veniturilor sau la obținerea unei surse alternative de venit, cel mai evident și imediat pas pe care îl poți face este să îți reduci cheltuielile inutile. Iată cinci sfaturi pentru a reduce cheltuielile și a economisi niște bani.
1. Creează un buget Când stabilești un buget, efectiv faci un plan pentru modul în care îți vei cheltuii banii. Un buget te va asigura de faptul că vei cheltuii în limitele stabilite și că îți vei atinge în mod constant obiectivul de economii. Poți aplica abordarea simplă 50/30/20 de bugetare pentru a crea un buget. Folosind această abordare, ar trebui să aloci 50% din venit nevoilor tale, 30% dorințelor și să economisești restul de 20%. Această abordare îți va permite îndeplinirea nevoilor și dorințelor, economisind în același timp niște bani la sfârșitul lunii.
2. Urmărește-ți cheltuielile
Poți lua în considerare înregistrarea cheltuielilor într-o aplicație de urmărire a cheltuielilor pe telefonul mobil. Când îți monitorizezi tranzacțiile zilnice, vei avea date despre cât cheltui pe diferite categorii de cheltuieli. Până la sfârșitul lunii, poți să analizezi cheltuielile tale și să identifici categoriile în care poți reduce din cheltuielile tale, astfel vei putea economisi niște bani.
3. Examinează-ți cheltuielile recurente
Ar trebui să faci o listă și să revizuiești cheltuielile recurente pentru a vedea dacă poți reduce unele dintre ele pentru a economisi bani în fiecare lună. De exemplu, poți verifica dacă ai într-adevăr nevoie de abonamente media sau te poți gândi să economisiți niște bani trecând la un abonament de telefonie mobilă cu costuri reduse. Dacă nu utilizezi un abonament de TV cablu, îl poți reduce și poți economisi acei bani în fiecare lună.
4. Fă cumpărături căutând cea mai bună ofertă
Dacă dorești să faci o achiziție mai mare, ar trebui să explorezi și să cauți cea mai bună ofertă. Dacă intenționezi să faci cumpărături online, s-ar putea să găsești articolul pe care dorești să îl achiziționezi la prețuri diferite pe site-uri diferite. Pentru a găsi cele mai bune oferte, poți folosi site-uri web de comparare a prețurilor sau poți vizita magazinele fizice și negocia cu comercianții pentru un preț mai bun. Când primești cotații de la diferite magazine, îți mărești șansele de a cumpăra articolul la un preț mai mic și economisești bani.
5. Evită utilizarea cardului de credit
Cardurile de credit îți oferă posibilitatea de a cumpăra, ceea ce te poate tenta să cheltui mai mult dacă nu ești atent. Dacă folosești cardul de credit pentru achiziționarea unui articol inaccesibil, este posibil ca ulterior să ai dificultăți în rambursarea împrumutului. Când nu plătești rata cardului de credit în totalitate ci plătești doar suma minimă, va trebui să achiți dobândă exorbitantă pentru suma restantă. Așadar, dacă limitezi utilizarea cardului tău de credit, poți economisi mulți bani din dobândă și poți reduce achizițiile impulsive.
În concluzie, reducerea cheltuielilor este o parte esențială a gestionării banilor. Dacă poți identifica categoriile în care ai putea reduce cheltuielile, vei putea economisi cu ușurință niște bani și îți vei putea îmbunătăți situația financiară. Dacă cheltui prea mult, vei ajunge să acumulezi datorii și să nu ai nimic economisit pentru situațiile de urgență.
Comments