top of page

5 moduri prin care te poate ajuta terapia psihologică


Suferi de disconfort psihic? Dacă da, nu trebuie să trăiești cu acesta. Oamenii subestimează adesea puterea terapiei psihologice, dar adevărul este că îți poate schimba viața. Sesiunile de terapie sunt despre a vorbi și a-ți elibera emoțiile. Acest lucru te va ajuta cu siguranță să gestionezi provocările emoționale și mentale cu care te confrunți. De obicei, un psiholog are această ședință cu tine o dată pe săptămână.


Nu ești sigur cum te poate ajuta terapia psihologică? Continuă să citești pentru a afla mai multe.


Terapia psihologică și tipurile ei

În timpul terapiei psihologice, de obicei discuți cu un medic sau un specialist în sănătate mintală. Acești experți te ajută să identifici problemele mentale cu care te confrunți. De asemenea, sfaturile experților și abilitățile de adaptare îți permit să le faci față. Terapia vorbită nu se limitează la probleme de sănătate mintală. Iată câteva tipuri de psihoterapie pentru diferite probleme.


  • Terapia cognitiv comportamentală

Această terapie presupune detectarea comportamentului toxic. Terapeutul oferă un comportament alternativ. Obținerea unei mentalități mai bune și învățarea de noi abilități îi ajută pe pacienți. CBT este un tratament eficient pentru depresie, anxietate, PTSD și tulburări alimentare.

  • Terapia interpersonală

IPT este o terapie pe termen scurt care ajută pacientul să dezlănțuie unele traume nerezolvate, durere, schimbări în viață sau conflicte cu ceilalți. În timpul unei astfel de terapii, înveți să comunici și să-ți exprimi emoțiile într-un mod mai bun. Terapia comportamentală dialectică permite pacientului să își regleze emoțiile. Este utilizată pentru a trata persoanele cu gânduri suicidale, tulburări de personalitate sau PTSD.

  • Terapia de sprijin


În timpul acestui tratament, terapeuții ajută la construirea stimei de sine a pacientului. Aceasta este una dintre cele mai bune terapii pentru anxietate. Îmbunătățește încrederea și crește puterea de socializare.

  • Terapia psihodinamică

Această terapie îi permite pacientului să devină mai conștient de sine și să-și controleze gândurile și acțiunile. O persoană care se luptă cu gânduri repetitive poate încerca această terapie. Ce poate trata terapia psihologică?

Această terapie poate trata multe tulburări, inclusiv

Anxietate

Depresie

TOC

PTSD

Tulburări de alimentație

Probleme de furie

Tulburări de personalitate

Dependențaâ

Cum te ajută Psihoterapia?

Acum că ai suficiente informații despre această terapie. Iată cele cinci moduri în care te poate ajuta.

1. Să te cunoști pe tine însuți Terapia îți permite să te cunoști într-un mod mai bun. Când vorbești despre tine însuți, deschizi o poartă a realizării de sine. Mai mult, terapeuții îți ascultă preocupările și îți oferă un raționament pentru comportamentul sau atitudinea ta. În acest fel, încetezi să te învinuiești și implementezi schimbări pentru îmbunătățirea ta.


2. Îți îmbunătățește relațiile Mulți oameni se luptă cu relația avută cu familia sau partenerul lor. Sesiunile de terapie îți oferă o modalitate eficientă de a face față anumitor situații și probleme de relație. Terapia de cuplu ajută partenerii să se înțeleagă.

3. Depășești comportamentele toxice Gândirea excesivă, abuzul de droguri, tulburările de alimentație, autovătămarea și gândurile suicidale sunt toxice pentru tine. Terapeuții sugerează modalități de a gestiona acest comportament. În acest fel, poți începe să trăiești o viață plină de sens, cu obiceiuri productive.

4. Sănătate fizică îmbunătățită

Modul în care te simți mental are un impact profund asupra sănătății tale fizice. De exemplu, IBS se datorează anxietății. Schimbările pozitive ale mentalității și stilului de viață te mențin sănătos din punct de vedere fizic. Terapia regulată te salvează de boală. Cu cât ai mai multă voință, cu atât vei fi mai imun la boli.

5. Atingerea obiectivelor Terapiile psihologice ajută la reînvierea obiectivelor de viață. În afară de asta, terapia te motivează să mergi mai departe în viață. Vei deveni mai organizat și îți vei canaliza energia către ceea ce contează în viața ta.

Ce să aleg? Terapiile psihologice sunt efectuate în moduri diferite. Poți alege una care ți se potrivește cel mai bine.


Individuală: O sesiune unu-la-unu cu terapeutul.


De cuplu: Această terapie implică soții și partenerii. Scopul principal este de a face partenerii să înțeleagă ce este în neregulă și cum își pot ajuta soțul/soția. Aceasta este, de asemenea, o modalitate de a ajuta cuplurile în relația lor.


De grup: poate include persoane pe care le cunoști, cum ar fi familia sau prietenii. Familia ta are cea mai mare influență asupra ta. Familia trebuie să înțeleagă comportamentul pacientului și să-l ajute.

În general, terapia psihologică este un tratament eficient pentru mintea ta. Te poate readuce la viață. Poți învăța să faci față deficiențelor tale. Cea mai bună parte este că această terapie nu necesită medicamente sau alte complicații.

Comments


bottom of page