top of page

5 moduri simple de a-ți schimba obiceiurile financiare



Dacă dorești să îți atingi obiectivele financiare pe termen lung, cum ar fi cumpărarea unei case sau a unei mașinii de vis, trebuie să îți planifici finanțele pentru a ajunge rapid acolo. Trebuie să ți controlul asupra finanțelor tale și trebuie să fii dispus să-ți schimbi obiceiurile de a cheltuii pentru a cumpăra lucrurile după care tânjești. Iată cinci moduri prin care poți să îți schimi obiceiurile de cheltuieli, care te vor ajuta în gestionarea eficientă a finanțelor tale și îți va îmbunătăți situația financiară.

1. Crează un buget și respectă-l Când creezi un buget, faci de fapt un plan pentru utilizarea banilor. Acest lucru te va face disciplinat și îți va face gestionarea finanțelor mult mai ușoară. Un buget te poate ajuta să îți atingi obiectivele financiare pe termen scurt și lung mult mai rapid, deoarece atingi constant obiectivul de economii necesar în fiecare lună. Cu toate acestea, trebuie să respecți bugetul și să te abți de la încălcarea limitelor de cheltuieli stabilite de către tine în buget. Obiceiurile tale de a cheltuii se vor schimba automat atunci când rămâi în limitele bugetare prestabilite.

2. Evită cumpărăturile impulsive

Cumpărarea din impuls este unul dintre principalii vinovați care îți pot perturba bugetul, așa că ar trebui să lucrezi pentru a elimina obiceiul de a cumpăra din impuls. Pentru a evita achizițiile impulsive, ar trebui să faci o listă cu articolele pe care dorești să le cumperi, astfel vei fi obligat să cumperi doar lucrurile enumerate în loc să faci cumpărături inutile, spontane.

3. Limitează cheltuielile cu mesele luate în oraș Să iei masa ocazional în oraș ar putea să nu fie o problemă, dar mesele luate frecvent în oraș pot fi destul de costisitoare și îți pot perturba bugetul. Chiar și atunci când bei în mod regulat o cafea de la un bar, facturile tale mici zilnice pot să devină o sumă semnificativă la sfârșitul lunii. Dacă gătești acasă sau cumperi semipreparate și le gătești acasă, poți economisi mulți bani.

4. Compară prețurile Ori de câte ori trebuie să faci o achiziție mai mare, trebuie să cercetezi piața pentru a obține cea mai bună ofertă. Poți căuta articolul pe diferite site-uri web de comparare a prețurilor sau poți obține cotații de la diferiți vânzători pentru a-l cumpăra la cel mai bun preț și a economisi niște bani. Poți chiar să iei în considerare negocierea cu vânzătorul pentru a vedea dacă este posibil să obți o reducere de la prețul afișat.


5. Evaluează fiecare decizie de cumpărare Ar trebui să îți evaluezi decizia de cumpărare pentru a te asigura că achiziția nu îți va perturba bugetul și obiectivele de economii. Fiecare achiziție a ar trebui să fie bugetată și trebuie să fie finanțată din resurse proprii, în loc să folosești fonduri împrumutate. Prin verificarea fiecărei decizii de cumpărare, vei putea să cheltui numai pentru articolele necesare și să oprești cumpărarea din impuls. Acest pas te va ajuta, de asemenea, să în schimbarea obiceiurilor de a cheltuii.

În concluzie, schimbarea în bine a obiceiurilor de cheltuieli te va ajuta să îți reduci cheltuielile și să respecți bugetul. Te va face disciplinat și te va ține pe calea spre a-ți atinge obiectivul. Inițial, s-ar putea să întâmpini dificultăți, dar în timp, poți avea succes și poți dezvolta cu ușurință obiceiuri de economisire.

Comentários


bottom of page