Dacă crezi că veniturile tale sunt insuficiente pentru a-ți acoperi cheltuielile, trebuie să parcurgi câțiva pași simpli, dar eficienți pentru a trăi din venitul tău actual. Din fericire, nu ai nevoie de un loc de muncă bine plătit sau de mai multe surse de venit pentru a-ți îmbunătăți situația financiară, deoarece poți face acest lucru cu ușurință din sursa actuală de venit. Iată câteva modalități testate în timp care te vor ajuta să îți gestionați finanțele într-un mod mai bun și te vor ajuta să obții independență financiară.
1. Monitorizează-ți cheltuielile
Trebuie să îți urmărești cheltuielile pentru a determina sumele de bani cheltuite. Poți folosi o aplicație mobilă pentru a-ți înregistra tranzacțiile zilnice, pe care le poți analiza la sfârșitul lunii pentru a vedea cheltuielile totale în comparație cu venitul total. Perspectivele pe care le extragi din analiză te pot ajuta să afli obiceiurile tale de cheltuieli, permițându-ți să reduci cheltuielile pentru articole inutile.
2. Planifică un buget
Un buget este planul tău de cheltuieli și economii care îți poate eficientiza finanțele. Pentru a crea un buget, trebuie mai întâi să îți determini venitul și să stabilești limite de cheltuieli. Este important să stabilești un buget și să economisești niște bani din veniturile tale în fiecare lună, astfel încât să îți poți atinge obiectivele financiare pe termen lung fără să generezi datorii.
3. Dezvoltă un obicei de a economisi bani
Trebuie să economisești bani din salariul tău în fiecare lună pentru a-ți finanța achizițiile mari fără a contracta împrumuturi. Poți înființa un fond de amortizare și poți plasa o parte din banii economisiți în el pentru cheltuielile viitoare planificate. O parte din banii economisiți ar trebui, de asemenea, să intre în fondul tău de urgență în fiecare lună, astfel încât să poți face față unei cheltuieli mari în timpul unei situații de urgență, fără ca aceasta să îți afecteze finanțele.
4. Investește-ți economiile
Inflația îți poate distruge economiile. Economiile tale ar trebui să genereze un profit mai mare decât rata inflației pentru a le menține în creștere. În acest scop, îți poți investi economiile într-un cont de economii cu randament ridicat, certificat de depozit (CD), obligațiuni, acțiuni, fonduri tranzacționate la bursă (ETF) sau fonduri mutuale.
Investițiile diferite implică niveluri diferite de riscuri de investiție, așa că ar trebui să iei în considerare aceste riscuri înainte de a decide unde să îți investiți economiile. De exemplu, dacă ai o toleranță ridicată la riscul de a-ți pierde banii pentru a obține profituri mai mari, poți investi în acțiuni sau în fonduri mutuale. Alternativ, conturile bancare, obligațiunile și certificatele de depozit sunt investiții cu risc scăzut, cu randamente scăzute.
5. Plătește facturile la timp
Neachitarea facturilor la timp poate atrage penalități de întârziere, care te pot costa o mulțime de bani. Din fericire, poți economisi acești bani plătind facturile la timp. Cel mai simplu mod de a te asigura că îți plătești facturile la timp este să configurezi plăți automate pentru facturile tale. Poți face acest lucru contactând banca, iar banca îți va deduce plățile facturilor de îndată ce acestea devin scadente.
În concluzie, cheia pentru îmbunătățirea finanțelor tale este să rămâi disciplinat din punct de vedere financiar și să te ții de bugetul tău, astfel încât să nu cheltuiești peste măsură și să nu-ți încalci bugetul. Îmbunătățirea finanțelor tale este un proces continuu și necesită eforturi semnificative din partea ta. Obiceiurile financiare pe care le-am discutat mai sus îți pot eficientiza în mod semnificativ situația financiară.
Comments