top of page

5 obiceiuri ineficiente pe care le putem schimba


Ce ne oprește în a avea mai mult succes?


Toată lumea își dorește să aibă diverse reușite în viață și să își atingă potențialul, însă doar o parte dintre acești oameni au succes.

Una dintre diferențele majore dintre cei care au reușite în ceea ce își propun și cei care nu, este faptul că primii sunt gata să iasă din zonele lor de confort (lucru ce deseori implică schimbarea vechilor obiceiuri).

Obiceiurile proaste sunt cele mai mari obstacole în calea noastră spre a realiza ceea ce ne dorim. Vestea bună este că acestea pot fi schimbate și deși acest lucru nu este deloc ușor, rezultatul merită tot efortul.

În acest articol, sunt prezentate câteva obiceiuri ineficiente pe care ar fi bine să le schimbăm dacă dorim să avem mai multe reușite, să trăim o viață mai fericită și plină de sens.

1. Procrastinarea

Procrastinarea, în termeni generali, este o acțiune prin care lăsăm deoparte toată munca pentru ultimul minut. Unii oameni nu se pot concentra asupra muncii lor pentru mult timp, dar ignorarea sarcinilor îi poate face mai stresați și mai copleșiti. Așadar, de ce să nu facem munca la timp? În mod surprinzător sau nu, odată ce scăpăm de amânare, nivelul de productivitatea va crește. Nu va mai există o presiune constantă că nu am făcut lucrurile la timp. Pentru a modifica acest obicei de procrastinare, putem inițial să înlăturăm lucrurile ce ne distrag atenția, să facem o listă cu ceea ce avem de făcut și să prioritizam sarcinile. În cazul în care apare plictiseala, putem lua o mică pauză, dar să ne amintim să revenim la lucru imediat după aceasta.

După ce am terminat muncă însă, ne putem recompensa cu diverse lucruri plăcute nouă.

Schimbarea acestui obicei ne poate modifica viața semnificativ în bine.


2. Relațiile cu oameni "toxici"

A petrecere timpul cu oameni toxici poate fi extrem de obositor. Indiferent de cât de mult efort depunem, pare că nu îi putem face niciodată mulțumiți. Aceștia folosesc deseori tactici de manipulare pentru a-și atinge scopurile, nu îi apreciază pe ceilalți și sunt răutăcioși. Este dificil în a le identifica gândurile adevărate deoarece ei acționează diferit în funcție de fiecare persoană. Există șanse să avem cel puțin o persoană cu comportament toxic în viață noastră și din păcate, așteptarea ca lucrurile să se îmbunătățească poate fi îndelungată, deoarece aceste comportamente nu se schimbă cu ușurință. Uneori poate fi mai util să ne îndepărtăm de acest tip de persoane ce nu ne fac bine prin comportamentele lor. Fericirea nu va veni prea curând având în jur persoane ce aduc multă negativitate.


3. Alimentația

Mâncarea de tip fast food este ieftină și este disponibilă 24/7. Puiul prăjit, înghețata, burgerii, gogoșile, etc. sunt cele mai delicioase, tocmai din acest motiv mulți oameni au devenit dependenți de ele. Alimentele pe care le consumăm au un impact profund asupra sănătății fizice și mentale. Dacă în viața noastră există obiceiul de a consuma alimente procesate și fast-food, ar fi util să aibă loc o schimbare cât mai curând. Nu este ușor să încetezi să mai mănânci acest tip de alimente atunci când pofta nu ne lasă, însă o modalitate de a elimina această alimentația este înlocuirea ei cu alte gustări sănătoase ce ne fac mulțumiți. Alt obicei nociv în alimentație este consumul de băuturi carbogazoase. Eliminarea acestora nu ne poate face decât bine.

Dezvoltați un stil de viață sănătos pentru a vă bucura de o viață lungă și sănătoasă!


4. Fumatul și băutul

Fumatul este periculos pentru sine și cei dragi. Provoacă probleme de respirație, probleme legate de plămâni și în cazuri grave, cancer. Consumul de alcool afectează creierul, inima, ficatul și o multitudine de alte probleme. Pentru aceste evadări de moment, sănătatea noastră poate deveni un risc ce nu merită asumat. Probleme pot fi înfruntate și altfel. Dacă există o dificultate majoră în a renunța la fumat sau la băutură, este benefic să încercam să reducem cantitatea consumată și să renunțam treptat.

Dacă aveți nevoie, puteți solicită asistență.


5. Utilizarea excesivă a rețelor sociale

Deși rețelele sociale ne-au adus mai aproape de oameni din întreaga lume, acestea au unele dezavantaje. Una dintre acestea este faptul că utilizarea excesivă a rețelelor sociale poate afecta sănătatea mintală. Nimeni nu postează pozele/momentele neplăcute sau triste; asadar, de cele mai multe ori lumea rețelelor sociale este o fațadă. Petrecerea timpului pe rețelele de socializare poate aduce la nivel inconștient, multă comparație și ne poate face să ne simțim triști. De asemenea, oamenii ajung să piardă extrem de mult timp navigând printre postări. Utilizarea constanta fara un scop specific a rețelelor sociale nu are niciun beneficiu, reducerea timpului de utilizare a acestora însă, creează context pentru dezvoltarea altor hobby-uri; pentru pozitivitate și productivitate.


Cuvinte finale

În concluzie, este cu siguranță dificil să schimbăm obiceiuri, dar nu este imposibil. Dacă dorim să obținem ceva, este necesar să începem prin a ne schimbă obiceiurile.

A avea în minte ideea de dezvoltare personală și acționa în acest sens, poate deschide o ușă de oportunități!

コメント


bottom of page