Când îți stabilești obiective financiare, îți oferi ție și banilor tăi o direcție spre care să te îndrepți. Obiectivele financiare îți permit să faci pașii necesari pentru a le atinge. De exemplu, dacă îți stabilești un obiectiv de a economisi 10.000 USD în trei ani pentru cumpărarea unei mașini, vei încerca să îți reduci cheltuielile, să îți crești veniturile și să faci mulți alți pași pentru a atinge acest obiectiv. În acest articol, vom menționa cinci pași pentru a stabili în mod eficient obiectivele financiare.
1. Scrie-ți obiectivele
Când îți scrii obiectivele, te vei angaja mai mult în atingerea acestora. Poți lua în considerare scrierea obiectivelor într-un fisier de pe telefon, să le setezi ca wallpaper pe computer sau să le lipești pe peretele din camera ta. Acest lucru îți va aminti în continuare că trebuie să lucrezi din greu pentru a atinge aceste obiective.
2. Stabilește obiective măsurabile
Obiectivele pe care le stabilești nu ar trebui să fie vagi, ci, măsurabile. De exemplu, dacă scopul tău este să economisești niște bani până la sfârșitul anului, este un obiectiv vag. Un obiectiv mai bun și mai măsurabil ar fi să economisești niște bani cuantificabili, să zicem 2.000 de dolari, până la sfârșitul anului. Prin stabilirea unor obiective măsurabile, poți crea apoi un plan viabil pentru a le atinge.
3. Stabilește termene
În timp ce stabilești obiectivele financiare, ar trebui să le împărțiți în etape mai mici și să stabilești termene pentru a le îndeplini. De exemplu, dacă dorești să economisești bani pentru un credit ipotecar, poți stabili mai întâi o etapă pentru economisirea de bani pentru plata inițială în avans. Apoi, poți stabili un obiectiv pentru creșterea veniturilor sau reducerea cheltuielilor pentru a acoperi rambursările lunare. Când îți împarți obiectivul principal în diferite etape și, de asemenea, stabilești termene pentru atingerea lor, șansele tale de a-ți atinge cu succes obiectivele cresc drastic.
4. Crează un plan pentru atingerea obiectivelor
Indiferent cât de realiste sau realizabile sunt obiectivele tale, dacă nu ai un plan pentru ele, nu le vei putea atinge. Planul tău ar trebui să sublinieze un set complet de acțiuni pe care trebuie să le întreprinzi pentru a-ți atinge obiectivele. De exemplu, dacă dorești să economisești bani pentru școlarizarea copilului tău, trebuie să găsești mai întâi modalități de a-ți reduce cheltuielile sau de a-ți crește veniturile. După ce ai economisit suma, trebuie să investești fondurile astfel încât să îți poți atinge obiectivul în timp.
5. Examinează-ți progresul
După ce ți-ai stabilit obiectivele și ai creat un plan pentru a le atinge, trebuie, de asemenea, să îți revizuiești periodic progresul. Dacă simțiți că progresul tău nu este la nivelul următorului obiectiv, ar trebui să încerci să compensezi deficitul în următoarea etapă. Alternativ, ar trebui să îți revizuiești strategia și să faci unele ajustări pentru a simplifica procesul.
În concluzie, stabilirea obiectivelor financiare este importantă pentru a-ți îmbunătăți situația financiară, pe măsură ce iei toți pașii necesari pentru a atinge aceste obiective. Obiectivele tale ar trebui să fie sub formă scrisă, măsurabile și să aibă termene limită. De asemenea, ar trebui să ai un plan solid pentru a atinge aceste obiective. Dacă întâmpini probleme în urmărirea obiectivelor, poți oricând să îți revizuiți strategia și să-i faci ajustările necesare.
Comments