Ești un părinte confuz, dar ambițios, care își dorește ce este mai bun pentru copilul său? Înțelegem perfect acest lucru! Pe măsură ce lumea progresează, generațiile evoluează din ce în ce mai mult, atât mental cât și emoțional.
Copiii de astăzi sunt mai deștepți decât boomerii și milenialii și creează momente relativ grele părinților. Acestea fiind spuse, devine la fel de crucial pentru părinți să țină pasul cu noile generații pentru a-și crește copiii în cel mai bun mod posibil.
Știm că parenting-ul poate fi destul de dificil și frustrant uneori, mai ales atunci când copilul tău este întotdeauna energic și încurcă lucrurile, dar este încă unul dintre cele mai bune lucruri din viața unei persoane. Oricât de mult te-ai stresat, vei prețui aceste momente drăguțe cu copilul tău pentru tot restul vieții tale.
Deci, sunteți gata să obțineți tot ce este mai bun din această călătorie uimitoare, plină de distracție, numită parenting? Pentru aceasta, va trebui să vă educați puțin și să fiți conștienți de cele mai recente sfaturi și trucuri parentale. Acestea fiind spuse, iată 5 sfaturi eficiente de parenting pentru pentru a deveni un părinte apreciat:
1. FĂ-ȚI COPILUL SĂ SE SIMTĂ IUBIT
Dragoste este ceea ce ne dorim cu toții. Fie că ești adult sau copil mic, ești mereu în căutarea dragostei și afecțiunii în mediul înconjurător. Copiii mici o caută chiar mai mult decât adulții. Pentru că nu pot vorbi și exprima emoțiile precum un adult, ei caută validare constantă și afecțiune în mediul lor. Mai ales de la părinți.
Amintiți-vă: cele mai durabile percepții sunt cele construite în copilărie!
2. NU REACȚIONA, ÎNȚELEGE!
Copiii pot fi irascibili și hiperactivi uneori, și asta e complet normal! Dar ceea ce nu este normal este să reacționezi negativ la comportamentul negativ al copiilor tăi, pe care ei înșiși nu-l înțeleg. Adevărul este că toate comportamentele negative demonstrate de copii sunt generate de ceva intrinsec. Poate fi o nevoie de atenție, unele tulburări fiziologice, sentimente negestionate sau pur și simplu un act absurd.
Scopul este de a înțelege de unde provine comportamentul, mai degrabă decât să vă certați brusc copiii pentru ceva ce nici măcar nu înțeleg. Accesați rădăcina problemei și remediați-o! Au nevoie de atenție? Dă-le-o! Par neobișnuit de neliniștiți? Mergeți la un pediatru. Au schimbări dese de dispoziție? Lasă-i să ventileze emoțiile!
3. ÎNVAȚĂ-I SĂ FIE CONSECVENȚI
Consecvența este ceva pentru care copiii tăi îți vor mulțumi pentru totdeauna. Să le explici copiilor tăi importanța rutinei și a programului, este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru ei. Fă-i să înțeleagă că este normal să facă anumite sarcini la ore stabilite, precum: trezirea dimineață, spălatul pe dinți, baia de seară, mesele etc. Asistați-i în aceste sarcini și făceți-i să simtă că menținerea unei rutine este un aspect important al vieții lor.
4. ÎNVAȚĂ-I SĂ FIE INDEPENDENȚI
Nu trebuie să-ți lași copiii singuri în casă și să se descurce pe cont propriu. Dar să-ți înveți copiii să facă sarcini mici adecvate vârstei, în mod independent, este foarte important. De fiecare dată când copiii tăi iau o gustare și lasă în urmă dezordine, învață-i să strângă la final. Învață-i să-și organizeze jucăriile și lucrurile personale.
Dacă sunt prea tineri pentru a face toate acestea asigurați-vă că vă comportați ca o persoană responsabilă în fața lor, astfel încât să învețe același lucru. Amintiți-vă: copiii învață ceea ce văd!
5. ACUMULAREA DE PERSONALITATE
Ești îngrijorat despre cum o să fie copilul tău ca un adult? Ei bine, depinde de tine! Cel mai bun mod de a inocula obiceiuri pozitive și virtuți copiilor este acum! Învață-i bunătatea, generozitatea, sinceritatea și onestitatea. Spune-le că lumea are nevoie de oameni buni și că ei ar trebui sa fie unul dintre aceștia. Din nou, puteți face acest lucru fiind amabil și proiectând valori și comportamente pozitive în fața copiilor.
În concluzie
Sunteți direct răspunzător de personalitatea copilului dumneavoastră. Cel mai bine este să învățați tehnici eficiente de parenting și să le aplicați pentru a avea un copil puternic din punct de vedere emoțional, mental și moral.
Comentários