Tăierea carbohidraților din regimul alimentar a devenit o modă. Dietele cu conținut scăzut de carbohidrați au ajuns tot mai frecvente, iar oamenii evită pâinea ca și cum ar fi o boală contagioasă.
Deși este adevărat că unii carbohidrați pot provoca niveluri ridicate de glucoză în sânge și pot împiedica pierderea în greutate, nu toți carbohidrații sunt răi. De fapt, carbohidrații sunt la fel de importanți în dieta noastră ca proteinele; chiar și persoanele care urmează o dietă keto au nevoie de o anumită cantitate de carbohidrați în aportul zilnic de nutrienți.
Când nu consumați suficienți carbohidrați - sursa de energie a corpului nostru - efectele asupra corpului tău sunt inevitabile. Corpul tău are nevoie de carbohidrați și te va anunța că îți lipsesc folosind mai multe semnale.
Iată șase semne că trebuie să creșteți rapid aportul de carbohidrați:
1. Oboseală și confuzie
Nu ar trebui să fie un șoc că oboseala este numărul unu pe lista noastră. Glucidele reprezintă combustibil pentru corpul și creierul nostru, iar o lipsă a acestora în dietă va arăta cât de epuizați puteți deveni. Observați că obosiți mult mai repede decât de obicei, vă vine greu să gândiți sau să vă concentrați.
2. Junk Food – Pofte
Corpul tău are nevoie de glucoză (zahăr) care conține carbohidrați; atunci când îi reduci sau elimini din dietă, corpul tău începe să îți trimită semnale că are nevoie de glucoză, iar cel mai des întâlnit semnal sunt poftele. Mâncarea nedorită (chipsuri, ciocolată, băuturi carbogazoase etc.) oferă un impuls instantaneu de zahar pe care corpul tău îl caută. Începe să devină incredibil de dificil să eviți senzația de foame și prin urmare, poftele de mâncare.
3. Probleme gastro-intestinale
Carbohidrații nu numai că furnizează corpului nostru glucoza atât de necesară, ci și fibrele, o parte importantă a sănătății intestinului. Când am redus aportul de carbohidrați, am redus, de asemenea și aportul de fibre. Fibrele asigură o funcționare lină a întregului proces gastro-intestinal. Lipsa acestora, duce de obicei la balonare și constipație.
4. Schimbări ale stării de spirit
Foamea te face morocănos; acesta este doar un fapt. Atunci când creierul tău nu primește glucoza de care are nevoie din dietă ,organismul tău produce hormoni care îți reamintesc că îți este foame. Când creierul tău este ocupat să se concentreze asupra alimentelor, capacitatea sa de a-ți modula starea de spirit scade semnificativ. Acest lucru înseamnă că s-ar putea să te superi pe lucruri pe care în alte condiții le-ai fi tratat cu mult calm.
5. Reglarea temperaturii
Îți amintești când am spus că creierul tău are nevoie de energie ca să se concentreze? Ei bine, asta se aplică și aici. Partea creierului care se ocupă de foame, reglează de asemenea temperatura corpului.
Deci, atunci când vă este foame, creierul este prea ocupat pentru a produce hormoni care cauzează foame, iar hormonii care controlează temperatura corpului sunt produși în cantități mai mici. Veți simți că vă este frig destul de des, chiar și la temperaturi mai ridicate.
6. Respirație urât mirositoare
De asemenea, cunoscut sub numele de halitoză, acest lucru se întâmplă atunci când corpul începe să descompună grăsimile în locul carbohidraților pentru a produce energie, producând cetone. Cetonele, atunci când sunt arse, eliberează produse secundare care provoacă respirație urât mirositoare.
În concluzie
Deși este important să nu consumi excesiv carbohidrați, este la fel de important să eviți consumul insuficient al acestora. Corpul tău are nevoie de carbohidrații energetici pentru a nu te simți epuizat.
Opmerkingen