top of page

Beneficiile pentru sănătatea mintală ale trăirii mai aproape de natură



Când ne gândim la pace, seninătate și relaxare, un cuvânt care ne vine în minte este „natura”. Te-ai gândit vreodată de ce este așa? Răspunsul este simplu: natura are puterea de vindecare care ne îmbunătățește bunăstarea. Natura nu numai că liniștește mințile epuizate, dar joacă, de asemenea, un rol vital în a ne menține sănătoși din punct de vedere fizic, mental și emoțional.


Beneficiile naturii pentru sănătate sunt nenumărate. Cu toate acestea, astăzi vom încerca să punctăm pe scurt beneficiile pentru sănătatea mintală ale vieții trăite mai aproape de natură.


1. Vă ajută să faceți față stresului


Trăim într-o lume cu ritm rapid, în care cei mai mulți dintre noi petrec mai mult timp stând pe scaunul din birou sau pe canapeaua din sufragerie. Abia ne facem timp să stăm în aer liber, mai aproape de natură. Cu toții avem nevoie de terapie pentru a face față stresului din viața de zi cu zi. Pentru condiții optime de sănătate mintală, petrecerea timpului în natură este esențială pentru toți.


Ceea ce vedeți, auziți și experimentați lasă un impact nu numai asupra stării de spirit, ci îmbunătățește și funcționarea sistemului nervos, endocrin și imunitar. Petrecerea timpului într-un mediu neplăcut afectează starea de spirit care vă poate face să vă simțiți anxios, trist sau deprimat. Această stare, la rândul său, vă crește bătăile inimii sau tensiunea arterială și vă distruge sănătatea mentală și fizică.


Conceptul de grădină vindecătoare este acceptat și beneficiază la nivel mondial pentru persoanele care doresc să rămână mai aproape de mediul natural pentru a se retrage atunci când sunt stresate.


2. Oamenii atenți la natură tind să fie mai fericiți

Odată ce știi cum să-ți gestionezi stresul, ești la jumătatea drumului către o viață mai bună și mai fericită. Cercetările au arătat că natura are o aură vindecătoare, iar doar vizionarea scenelor naturii poate reduce furia și frica prin creșterea sentimentelor plăcute.


Activitățile fizice în natură, cum ar fi o plimbare printr-un parc în aer curat sau o zi petrecută în drumeții, reduc riscurile de tulburări psihice. Este nevoie să petreci doar 5 minute în aer liber pentru a beneficia de efectul relaxant al naturii și, prin urmare, pentru a trăi o viață mai bună și mai fericită în comparație cu cei care petrec mai mult timp stând în casă.


3. .Te face mai activ și îmbunătățește concentrarea


Timpul de calitate în natură se dovedește a fi un balsam liniștitor pentru mințile obosite și deprimate. Știm că o minte deprimată își pierde capacitatea de a funcționa corect și de a se concentra. Înlocuirea activităților inactive cu altele active vă poate îmbunătăți concentrarea. A rămâne mai aproape de natură poate avea un impact pozitiv asupra creierului tău și asupra gândirii creative.


Un studiu arată că nu numai bătrânii, ci și copiii care suferă de ADHD par să se concentreze mai bine atunci când sunt expuși la natură pentru o perioadă scurtă. Așadar, petrecerea timpului în natură crește capacitatea de atenție a tuturor grupelor de vârstă.


4. Beneficii cognitive

Interacțiunea cu natura și petrecerea timpului în aer liber are beneficii cognitive și promovează comportamente de autocontrol. O conexiune puternică cu natura ne reface resursele cognitive, restabilind capacitatea de concentrare și atenție.

Deci, mesajul cheie al acestui articol este necesitatea de a muta atenția generației noastre de la viața interioară inactivă la o viață activă în aer liber, prin dezvoltarea unei conexiuni cu natura pentru a aduce beneficii sănătății mintale!

Comments


bottom of page