Adesea auzim ecourile cuvântului „încredere în sine” în discuțiile despre dezvoltarea personală. Termenul poate părea banal, dar are o mare putere.
Acest sentiment de siguranță este trezit atunci când învățăm să avem încredere în capacitățile noastre, iar un nivel sănătos de încredere în sine este esențial pentru bunăstarea psihologică. Ne ajută de asemenea să ne atingem obiectivele atât profesional, cât și personal. Un nivel scăzut de încredere, pe de altă parte, este o piedică în a prezenta cea mai bună parte a noastră într-un scenariu cu provocări. Încrederea în sine indică mulțumirea cu viața noastră și mulțumirea față de cine suntem.
În plus, încrederea în sine poate fi un sentiment specific unei perioade. S-ar putea să reacționăm diferit în diferite situații. Uneori este posibil să avem o stimă de sine crescută sau uneori suferim din cauza unui nivel de încredere zdruncinat. Indiferent la ce nivel ne aflăm; trebuie întotdeauna să încercăm să creștem încrederea în sine.
Cât de încrezător sunteți? Următoarea discuție explorează cinci etape sau pași de construire a încrederii în sine. Identificați unde vă aflați, astfel încât să vă puteți îmbunătăți încrederea.
1. Trăiți o viață lipsită de comparații
Dacă uneori vă subminați realizările văzând succesul altora, trebuie să luați în calcul că această practică este debilitantă pentru încrederea în sine. Depășiti-vă obiceiul de a compară pentru a va scuti de a va simți rău cu sine. Această este prima etapă pe calea spre îmbunătățirea încrederii. Fără îndoială, concurența sănătoasă este bună. Dar, este nevoie de a face distincția între comparațiile sănătoase și nesănătoase. Comparația cu salariul, cariera, relațiile și realizările semenilor induce un sentiment de gelozie și stimă de sine scăzută. Nu puteți ști niciodată ce se întâmplă în viața altora, căci fiecare persoană se luptă cu bătăliile sale. Doi indivizi nu sunt identici. Așadar, stabiliți-vă obiectivele pe baza realităților dumneavoastră de la sol.
Mai mult, oamenii din jurul dumneavoastră pot influența puternic opinia despre valoarea de sine. Evitați compania oamenilor care va judecă în mod constant sau vă doboară.
2. Credeți în sine
În aceasta etapă aveți o conștientizare completă a punctelor dumneavoastră forte. Vă cunoașteti expertiza și talentele și lucrați în consecință. O parte a credinței în sine constă și în cunoașterea limitărilor proprii. Dacă o parte din dvs. nu este cea mai bună, ar putea există anumite alte daruri. În loc să vă plângeți slăbiciunile, le puteți depăși lustruindu-vă punctele forte. Pe scurt, îmbrățișați-vă punctele mai "slabe" și creșteți valoarea punctelor forte.
3. Corpul dumneavoastră reflectă cât de încrezător sunteți în propria persoană
Modul în care vă prezentați dezvăluie multe despre ceea ce gândiți despre sine. Corpul vă poate ajuta să vă ridicați stimă de sine printr-un zâmbet încrezător, contact vizual, postură verticală și îmbrăcaminte adecvată. Încrederea dvs. este la apogeu atunci când aveți grijă de corp. Un corp sănătos încurajează o minte sănătoasă, iar a arăta bine în exterior reflectă o stare de spirit liniștită. Cum să aveți grijă de corpul dvs. pentru a va crește încrederea în sine? Iată câteva sfaturi:
● Dieta: Cum vă influențează dieta încrederea în sine? Aportul unei diete nutritive vă face să vă simțiti plin de energie, mai puternic atât fizic, cât și mental.
● Mișcarea: Ca o modalitate de a obține un corp sănătos; exercițiile fizice ajută foarte mult.
● Meditația: Vă poate ajută să scăpați de consecințele gândirii excesive. Drept urmare, adoptați o abordare mai optimistă a vieții.
● Somnul: Privarea de somn are ca rezultat o sănătate precară atât fizică, cât și psihică. Acesta nu trebuie omis
4. Acceptați provocarea
Ar putea fi o etapă care vă schimbă jocul în călătoria dvs. spre încrederea în sine. De exemplu, ce veți face dacă vă este frică de vorbit în public și trebuie să participați la un astfel de eveniment? Rămâne sa vă temeți? Nu. Pregătiți-vă pas cu pas! Vorbiți în fața oglinzii; apoi, cu un prieten apropiat, cu colegii și poate în sala goală. Gândiți-vă la ce s-ar putea întâmpla dacă nu ați vorbi bine (de cele mai multe ori, consecințele nu sunt nici pe departe așa grave cum le percepem). De asemenea, imaginați-vă cât de ușurați v-ați simți când ați reuși asta. Depășirea fricii poate fi un moment ce vă va schimba viața.
5. Evaluați-vă
În cele din urmă, autoevaluarea pozitivă este o etapă semnificativă a dezvoltării încrederii în sine. Apreciați-vă pentru micile realizări trecute și prezente. Nu vă învinovăți pentru greșelile dvs și tratați-vă cu bunătate. Orice persoană este "obligată" să facă greșeli și să învețe din ele. Discuția pozitivă este o modalitate eficientă de a depăși îndoielile de sine. Pe scurt, autoevaluarea pozitivă este o călătorie de la „Nu pot să o fac” la „Pot încerca” sau „Pot să o fac”.
În concluzie
Nu putem obține încrederea în sine în câteva încercări. Abordarea necesită o întărire pozitivă constantă. Acest lucru îl dobândim atunci când ne apreciem abilitățile și ne îmbrățișam neajunsurile. Stabiliți-vă obiective realiste și evitați mediul care va face să va simțiti rău cu sine.
Comentarios