top of page

Ce sumă de bani ar trebui să ai în fondul de urgență?



Urgențele, în mod implicit, sunt neașteptate și imprevizibile. Urgențele, cum ar fi o boală bruscă sau un accident, îți pot perturba fluxul de numerar zilnic și te poate duce la depășirea bugetului. Iar când nu ai bani pentru a face față unei urgențe, ai putea fi forțat să te îndatorezi.

Una dintre cele mai bune modalități de a evita crizele financiare în situații de urgență este de a avea un fond de urgență. Un fond de urgență te ajută să faci față cheltuielilor neprevăzute și să rămâi departe de datorii în perioadele de presiune financiară.

Pentru a economisi eficient pentru fondul tău de urgență, trebuie să înțelegi ce este un fond de urgență, cât de mult trebuie să economisiți și cum să procedezi în acest sens. În acest articol, am acoperit aceste detalii pentru a te ajuta să iei decizii bine informate cu privire la economiile de urgență.


Ce este un fond de urgență?


Un fond de urgență este un cont separat de economii sau bancar rezervat pentru a acoperi cheltuielile neprevăzute în caz de urgență. Deoarece urgențele sunt o parte inevitabilă a vieții, este esențial să le planifici pentru a evita dezechilibrările financiare atunci când apare imprevizibilul în cele din urmă.

Exemple de nevoi pe care le poți rezolva cu fonduri de urgență includ facturile de spital, reparațiile auto și întreținerea în caz de pierdere bruscă a locului de muncă sau a afacerii.


Cât de mult ar trebui să economisiți?


Nu există o regulă strictă cu privire la cât ar trebui să economisești în fondul de urgență. Majoritatea experților financiari recomandă economisirea cheltuielilor a 3-6 luni. Dar, în cele din urmă, depinde de stilul tău de viață, de obiceiurile de economisire și de nivelul veniturilor. De exemplu, ar putea fi necesar să aloci un procent lunar mai mare fondurilor tale de urgență dacă ai datorii restante sau dacă mașina ta este defectă.


Una dintre cele mai ușoare moduri prin care poți economisi pentru fondul de urgență este prin a pune deoparte o sumă mică de bani la intervale regulate, să zicem lunar. Poți lua în considerare ajustarea sumei pentru a se potrivi situației tale financiare. În mod convențional, cu cât venitul tău este mai stabil, cu atât mai puțin ai nevoie de fondul tău de urgență.


Cum să îți construiești fondul de urgență


Construirea unui fond de urgență îți va oferi mai multă liniște sufletească în vremuri de criză financiară. Cu toate acestea, este nevoie de un plan eficient și de eforturi consecvente pentru a crea și susține economiile unui fond de urgență. Iată trei pași simpli pentru a te ghida prin procesul de construire a unui fond de urgență.


1. Planifică-ți un buget

Un buget te ajută să îți planifici veniturile și cheltuielile pentru a-ți atinge obiectivele financiare. Pentru a începe, întocmește o listă cu veniturile și cheltuielile tale lunare. În timp ce îți faci bugetul, vei putea vedea câți bani ai disponibili, câți trebuie să cheltui și cât poți canaliza către fondurile tale de urgență.


2. Automatizează-ți economiile pentru fonduri de urgență

Indiferent cât de bun ar fi bugetul tău, nu va face nicio diferență dacă nu-l respecți cu strictețe. Una dintre cele mai bune modalități de a crea coerență în economiile pentru fondurile de urgență este să îți automatizezi economiile.

Mai întâi, stabilește un procent pe care dorești să îl păstrezi și creează un cont pentru acesta. Apoi, automatizează economiile prin autorizarea băncii sau instituției tale financiare să deducă automat acel procent în contul tău de fond de urgență într-o zi fixă ​​în fiecare lună.


3. Ajustează-ți economiile în consecință

Procentul din economiile tale din fondul de urgență ar trebui să reflecte starea ta actuală de venit. Deci, dacă ești promovat sau ai o sursă suplimentară de venit, de exemplu, ar trebui să îți mărești și economiile de urgență.

Unde să îți păstrezi fondul de urgență

Urgențele vin neanunțate, așa că ar trebui să păstrezi fondurile pentru urgență acolo unde le poți accesa cu ușurință. Poți decide să îl păstrezi într-un cont simplu de economii care este conectat la contul tău curent. Un alt loc în care îți poți păstra fondurile este într-o bancă online cu o dobândă mai mare și, cel mai important, unde poți transfera rapid bani.

În concluzie, planificarea pentru situații de urgență este un pas pozitiv către o mai bună stabilitate financiară. Banii pe care îi economisești pentru situații de urgență te scutesc de datorii și alte crize financiare în momente de nevoi urgente. Dacă aplici informațiile din acest articol, poți fi sigur că economisești destui bani în fondurile tale de urgență pentru zilele ploioase.

Commentaires


bottom of page