Este 2021, lumea s-a schimbat, totul a avansat, totuși un lucru a rămas neschimbat de secole: stresul!
Stresul a continuat să interfereze cu pacea mentală a oamenilor de când există lumea. Le-a pătat sănătatea mintală și fizică, le-a tulburat viața personală și profesională, iar lucrurile nu diferă acum în 2021.
Totuși, iată veștile bune pe care le așteptați cu toții: Pe măsură ce lumea a progresat, tot așa au făcut și modalitățile de a face față și de a gestiona stresul! Astăzi, avem atât de multe instrumente și tehnici eficiente pentru a vă ajuta să scăpați de stres, iar în articolul ce urmează, vă prezentăm câteva dintre acestea!
Așadar, să vorbim despre cele 5 moduri / tehnici / instrumente uimitoare care vă vor ajuta să îndepărtați stresul și, prin urmare, să vă faceți viața mai fericită, mai sănătoasă și liniștită.
Cele mai bune 5 tehnici de gestionare a stresului
Instrumentele de gestionare a stresului despre care vom vorbi nu vă vor face viața lipsită de stres. Nu există o viață fără stres (stresul este un răspuns normal și natural la factorii întâlniți în viața de zi cu zi). Cu toate acestea, vă vor ajuta să controlați impactul negativ pe care stresul îl are asupra vieții voastre. Următoarele sunt cele mai bune 5 instrumente de gestionare a stresului pe care le-am indentificat în căutările noastre:
1. Meditația
Se știe că tehnicile de meditație ajută la gestionarea stresului, dar acum oamenii se interesează tot mai mult de acestea. Tehnicile de meditație și relaxare, cum ar fi meditația mindfulness, meditația de mers pe jos, meditația bazată pe respirație etc., toate ajută la îndepărtarea stresului. În consecință, mintea ta învață să-și schimbe focalizarea de la gândurile negative și continuă să funcționeze fără probleme. Adăugarea meditației la rutina de zi cu zi este un mod perfect de gestionare a stresului.
2. Antrenamentul
Dacă crezi că antrenamentul este excelent doar pentru corpul tău, te înșeli! Exercițiul are efecte pozitive extraordinare și asupra minții tale. În mod natural, vă ajută să atenuați răspunsurile negative la stres prin eliberarea de hormoni. Acești hormoni (endorfinele) se deplasează până la creier și se încadrează în receptorii opiaceilor, producând un efect excepțional și calmant.
Creșterea nivelului de endorfine din creier prin exerciții vă va ajuta în cele din urmă să faceți față stresului în mod natural. Antrenamentele precum cardio sunt benefice în acest sens și vă vor face mintea sănătoasă și vă vor menține corpul în formă.
3. Yoga
Deși yoga a apărut încă de acum 5000 de ani, beneficiile sale au rămas încă extrem de de apreciate până în zilele acestea. Deoarece stresul afectează mintea, corpul și sufletul, yoga ajută la alinierea lor și le aduce pe toate pe aceeași pagină simultan. Cu alte cuvinte, yoga este o abordare sănătoasă a gestionării stresului, care vă ajută să vă vindecați mintea, corpul și spiritul, permițându-vă astfel să trăiți o viață liniștită și senină.
Pozițiile de yoga sunt centrate pe principiul alinierii energiilor spirituale și fizice, iar persoanele care fac yoga simt în mod regulat o diferență semnificativă în sănătatea lor fizică, mentală și spirituală. Există și alte versiuni ale yoga, de exemplu, Tai Chi, care funcționează pe aceleași principii ca yoga, dar cu o variație a pozițiilor.
4. Exerciții de respirație
Deși respirația profundă sună ca un lucru pe care oricum îl facem, aceasta are efecte profunde asupra gestionării stresului. Stresul are răspunsuri psihologice distincte, iar variațiile respirației sunt unele dintre ele.
Prin urmare, încercarea deliberată de a respira într-un anumit fel va ajuta și la evitarea efectelor negative ale stresului. Tehnicile de respirație profundă, de exemplu, respirația Pryanama, vă vor ajuta să vă liniștiți corpul și să vă pregătiți gândurile pentru mai departe, reducând astfel stresul.
5. Un somn mai bun
A avea parte de un somn liniștit și odihnitor este întotdeauna un lucru binevenit. Există un motiv pentru care bătrânii au subliniat întotdeauna cât de important este să dormiți bine: vă face mintea sănătoasă și o protejează de stres. Modelele tale de somn contribuie foarte mult la modul în care corpul tău procesează stresul.
Există bazele biologice, precum și cele psihologice ale asociațiilor dintre stres și somn. Prin urmare, a dormi 8 ore pline reprezintă un mod natural și eficient de a gestiona și a evita răspunsurile negative la stres.
În concluzie
Cele 5 instrumente de gestionare a stresului menționate mai sus vă vor ajuta să stăpâniți stresul și să nu îl lăsați să vă copleșească.
Comments