Ceea ce mănânci spune multe despre tine; este o vorbă pe care o auzim tot mai des. Ceea ce mănânci are un impact direct și vizibil asupra corpului tău.
Prin urmare, trebuie să fii atent și selectiv când alegi produsele ce fac parte din alimentația ta. Există un motiv pentru care medicii și nutriționiștii subliniază importanța unei diete echilibrate și sănătoase. O alimentație corectă și sănătoasă vă întărește organismul și vă poate apăra de diferite boli și afecțiuni.
Mâncarea este cel mai vechi medicament cunoscut de către omenire, iar dacă țineți cont de sfaturile specialiștilor și aveți un regim alimentar corespunzător stilului de viață pe care îl duceți, veți ajuta propriul organismul să înfrunte diferite boli. La polul opus, evident ca vom regăsi consumul de alimente nesănătoase, precum mâncare de tip fast food sau semi-preparatele pe care le încălzim la cuptorul cu microunde; consumul unor astfel de alimente va duce la diverse complicații de sănătate.
1. Îmbunătățește sănătatea inimii
Mulți oameni suferă de diverse complicații cardiovasculare din cauza unui regim alimentar neadecvat. Consumul de alimente prăjite, care sunt bogate în calorii și grăsimi saturate, pot duce la acumularea excesivă de grăsime în vasele de sânge. Acest lucru înseamnă că pe cât posibil ar trebui să eviți alimente prăjite, deoarece acestea cresc nivelul colesterolului.
În plus, dacă vrei ca inima ta să fie în cea mai bună formă, atunci trebuie să o ajuți și să consumi alimente ce conțin grăsimi bune, precum omega-3, acizi grași care se găsesc în pește și avocado. Având astfel de alimente în regimul alimentar, vei reduce colesterolul din organism, iar acest lucru previne îngroșarea arterelor. Sângele circulă cu mai multă ușurință în organism, deci inima depune un efort mai mic.
2. Ai grijă de oasele tale
Oasele tale devin mai slabe pe măsură ce înaintezi în vârstă. Cu toate acestea, având o dietă bogată în calciu și vitamina D, îți poți menține oasele puternice. Mai multe femei tind să sufere de complicații osoase, cum ar fi osteoporoza sau osteopatia, iar astfel de afecțiuni pot fi prevenite cu ajutorul consumului regulat de lapte, iaurt sau brânză.
3. Controlul greutății
Obezitatea și creșterea în greutate sunt principalii factori declanșatori ai multor afecțiuni precum diabetul zaharat sau hipertensiunea arterială. De asemenea problemele de greutate favorizează apariția bolilor cardiace. Prin urmare, având o dietă sănătoasă, care este bogată în nutrienți vă va ajuta să vă păstrați greutatea sub control.
4. Creșterea nivelului de energie
Alimentele ne oferă energia de care avem nevoie pentru a face față rutinei de zi cu zi. În timp ce toate alimentele îți oferă o anumită cantitate de energie, consumul de alimente nutritive dense te face să te simți mult mai energizat. Alimentele bogate în nutrienți sunt acele alimente care au mai puțin conținut caloric.
Conținutul lor scăzut de calorii și concentrația ridicată de nutrienți oferă organismului minerale importante precum fierul, care ajută la îmbunătățirea circulației oxigenului în corp, ceea ce duce la creșterea nivelului de energie.
5. Îmbunătățirea stării de spirit
Starea ta de spirit este foarte mult influențată de regimul alimentar. Aparatul digestiv este responsabil de producerea serotoninei în corp. Prin urmare, dacă aveți o dieta sănătoasă, ce conține prebiotice, atunci veți avea un aparat digestiv sănătos care va asigura producția eficientă de serotonină.
În concluzie
O alimentație sănătoasă favorizează un corp sănătos și o stare de spirit bună și puternică.
Comments