top of page

Cum să faci față eșecului


Vă confrunțați cu eșecul? Nu sunteți singura persoană. Toată lumea trebuie să se confrunte cu înfrângerea la un moment dat în viață. Fie că este vorba de studii academice, de carieră sau de relații, eșecul în a realiza ceva este cel mai rău. Însă fără eșecuri, nu putem obține gustul real al succesului. Toată lumea se teme de eșec în adâncul său, ceea ce face și mai greu să-i facem față.

Vestea bună este că există soluții! Iată câteva sfaturi pentru a vă ajută să faceți față eșecului:


Acceptați înfrângerea

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să acceptați eșecul. Evadarea, ignorarea sau fugitul de acesta nu va face nimic bun. În schimb, veți ajunge să va simțiti copleșit. Aflați unde ați greșit pentru a vă atinge obiectivele și considerați eșecul „o parte” a călătoriei, mai degrabă decât „sfârșitul”.


Este în regulă să vă simțiți trist

Nu ne putem aștepta să trecem repede peste propriul eșec și acest lucru este normal. Îngroparea emoțiilor în interior nu ne va face să ne simțim decât mai triști. Făceți-vă puțin timp pentru a trăi emoțiile și ieși mai puternic! Folosiți-vă furia, tristețea și anxietatea ca o motivație pentru a trece peste eșec.


Recunoașteți-vă propriile greșeli

Este ușor să dăm vină uneori pe alți oameni sau alte lucruri. Să căutăm vinovați ne poate satisface pentru un scurt interval de timp, dar nu rezolvă nimic. Trebuie să învățăm să ne acceptăm greșelile. Puneți-vă întrebări precum: ce nu a funcționat în final? Ați lucrat eficient pentru a atinge propriul obiectiv? În acest fel, veți dezvoltă un sentiment de îmbunătățire și veți câștiga mai multă încredere.


Evitați escapadele

Mulți oameni ajung să se lipească de alcool, droguri și țigări pentru a scăpa de eșec. Amintiți-vă că recurgerea la oricare dintre aceste lucruri nu va face decât să înrăutățească situația. În schimb, încercați să găsiți obiceiuri și activități sănătoase. Faceți lucruri la care sunteți bun pentru a câștiga încredere de sine. Antrenamentul și consumul de alimente sănătoase vă vor ajută să vă mențineți sănătatea mintală.


Amintiți-vă experiențele anterioare bune

Dacă vă treziți înnecat în gânduri negative, amintiți-vă trecutul. Gândiți-vă la lucrurile mici pe care le-ați realizat în viață. Veți ști cât de departe ați mers și de unde ați început. Trecerea prin flashback-uri ale eșecurilor și succeselor trecute vă va permite să obțineți o atitudine pozitivă, căci ați reușit să ajungeți până aici. Ani mai târziu, eșecul dvs. nu va conta când veți fi atins obiectivul.


Mergeți mai departe

Ultimul, dar nu cel din urmă sfat, este să mergeți înainte. După ce v-ați luat timp să învățați din eșec și accepți unele greșeli apărute, trebuie să mergeți mai departe. Nu vă pierdeți timpul gândindu-vă mereu la eșec. Acum trebuie să vă planificați următoarea mișcare. Dezvoltați un nou obiectiv sau urmăriți același scop cu o motivație mai mare.


În concluzie

Să trecem peste eșecuri nu este ușor, dar nu este nici imposibil. Dacă vedeți eșecul ca pe o oportunitate de a va dezvolta și de a va îmbunătăți, nu vă veți simți amenințat de el. Această viață este într-adevăr o călătorie cu denivelări; suișurile și coborâșurile pe care le veți înfrunta va vor face o persoană mai puternică. Așadar, înfruntați-vă eșecurile cu capul sus.

Yorumlar


bottom of page