Ați fost vreodată la un medic care în urma unui diagnostic v-a sfătuit să vă schimbați dieta? Acesta este un lucru foarte obișnuit de a obține sugestii de modificări ale dietei de la medici, dar pacienții își dau seama rar de importanța acestor modificări.
Dieta determină modul în care funcționează corpul nostru, se vindecă și se adaptează! Și, ca și în cazul oricărei alte tulburări, tulburările hormonale sunt la fel de afectate de dietă.
În timp ce medicamentele sunt cel mai popular și mai rapid mod de a gestiona problemele hormonale, modificarea dietei pentru a vă echilibra nivelul hormonilor este o soluție de lungă durată. Acesta este exact motivul pentru care medicii recomandă modificări dietetice alături de medicamente pentru tratarea problemelor hormonale. Iar hipotiroidismul nu face excepție.
Ce este glanda tiroidă și hipotiroidismul?
Mii de oameni sunt afectați de hipotiroidism în fiecare an și trec printr-un mare stres pe tot parcursul gestionării acestei boli. Prin urmare, acest articol vizează modificările dietetice pentru a ajuta la gestionarea eficientă și naturală a hipotiroidismului prin conceperea unui plan de dietă de o săptămână.
Înainte de a ajunge la planul de dietă de 7 zile pentru hipotiroidism, să aflăm ce sunt glanda tiroidă și hipotiroidismul.
Tiroida este practic o glandă în formă de fluture situată în gât. Produce hormoni tiroidieni care îndeplinesc diverse funcții în organism, inclusiv reglarea metabolismului, reglarea greutății etc. Hipotiroidismul este o tulburare a glandei tiroide în care glanda produce hormoni mai puțini decât este necesar.
Alimente care ajută la gestionarea simptomelor hipotiroidismului
Există anumite alimente (nutrienții, mai precis) care asigură o funcționare sănătoasă a glandei tiroide și, în consecință, gestionează și hipotiroidismul. Ele pot restabili în mod natural dezechilibrul hormonal oferind organismului materii prime pentru a produce hormonii în mod natural. Acești nutrienți sunt:
● Iod
● Seleniu
● Zinc
Prin urmare, planificarea dietei dvs. în jurul alimentelor care conțin acești nutrienți ajută în mod natural la combaterea simptomelor hipotiroidismului.
Alimente care agravează simptomele hipotiroidismului
Există anumite alimente și substanțe nutritive care agravează simptomele hipotiroidismului. Prin urmare, reducerea alimentelor care conțin acești nutrienți din dieta dvs. va împiedica agravarea tulburării. Acești nutrienți sunt:
● Soia
● Goitrogeni
● Gluten
● Alimente procesate
Plan de dietă de o săptămână pentru gestionarea hipotiroidismului
Iată un plan de dietă de o săptămână pentru persoanele cu hipotiroidism care ajută la gestionarea și îmbunătățirea simptomele și, prin urmare, la eliminarea a o mare parte din stres. Acest plan de dietă include alimentele și nutrienții menționați mai sus.
Ziua #1:
● Mic dejun: omletă / omletă împreună cu felii de somon
● Prânz: salată + creveți la grătar
● Cina: carne de vită prăjită cu legume și orez brun
Ziua #2:
● Mic dejun: salată de fructe + iaurt + migdale
● Prânz: salată de pui (la grătar) acoperită cu semințe de dovleac
● Cina: somon copt + legume prăjite
Ziua #3:
● Mic dejun: Omletă cu ciuperci
● Prânz: supă de fasole + ruladă din grâu integral
● Cina: fajitas de vită cu garnitură de legume
Ziua #4:
● Mic dejun: smoothie proteic
● Prânz: bol de orez care conține conopidă, curcan felii, salsa și fasole neagră
● Cina: pui la grătar + broccoli + quinoa
Ziua #5:
● Mic dejun: ouă fierte + avocado
● Prânz: salată cu ton
● Cina: friptură la grătar + cartof dulce
Ziua #6:
● Mic dejun: fructe de pădure + iaurt de cocos
● Prânz: burger de curcan + cartof dulce
● Cina: orez brun + legume + prăjituri de crab
Ziua #7:
● Mic dejun: frittata + legume
● Pranz: chiflă fără gluten + salată de pui
● Cina: frigărui de creveți (la grătar) + ardei gras
În concluzie
Planul de dietă menționat mai sus vă va ajuta să gestionați simptomele hipotiroidismului în mod eficient și natural.
Comments