Antrenamentul este o activitate fizică care are beneficii ample pentru corpul și mintea ta. Te poate ajuta să îți îmbunătățești sănătatea mintală, să optimizezi sănătatea oaselor și să gestionezi stresul prin instaurarea calmului, creșterea armoniei interioare și făcându-te să te concentrezi asupra momentului prezent. Cu toate acestea, mulți oameni renunță la exerciții deoarece necesită timp, efort, energie și angajament. În acest articol, îți vom împărtăși câteva modalități prin care poți introduce în rutina ta zilnică exercițiile fizice. 1. Schimbă-ți mentalitatea despre exerciții fizice
Nu mai considera exercițiile ca pe o povară. În mod similar, încetează să consideri antrenamentul ca pe o pedeapsă pentru mâncarea consumată. Făcând acest lucru, te va face doar să vrei să renunți. Consideră-l un răsfăț pentru corpul și mintea ta. Ar putea fi o provocare la început, dar cu timpul nu vei mai privi antrenamentul ca o povară autoimpusă ci vei începe să te bucuri de el. Schimbarea mentalității asupra antrenamentului te poate ajuta cu presiunea și stresul care vin atunci când te gândești la acesta ca la o corvoadă și poate reduce riscul de rănire în timpul antrenamentului. Un alt lucru pe care îl poți folosi pentru a-ți schimba mentalitatea față de exerciții este să-ți amintești că o faci pentru tine. Nimeni altcineva nu beneficiază de faptul că te antrenezi. Este ceva de care corpul tău are nevoie. A fi optimist și a schimba modul în care te gândești la exercițiile fizice poate fi o modalitate foarte eficientă de a reconstrui o relație sănătoasă cu sportul. 2. Execută exercițiile care te fac fericit
Nu trebuie să faci exerciții pe care nu le vrei. Ai putea crede că trebuie să faci trei seturi de 10 flotări zilnic; totuși, dacă nu ai chef să o faci, acest lucru îți poate deteriora relația cu sportul. Să te antrenezi nu este ceva pe care trebuie să o faci forțat. Ar trebui să vrei să faci mișcare.
Deci, asigură-te că alegi doar antrenamentul care îți place. Poate fi la fel de simplu ca alergatul sau mersul pe jos. La urma urmei, o anumită activitate fizică este mai bună decât niciuna. Nu te conforma la un anumit antrenament doar pentru că este la modă și toată lumea o face. Găsește antrenamentul care se potrivește nevoilor tale și aduce bucurie în viața ta. Făcând acest lucru, te va ajuta să rămâi angajat în executarea exercițiilor fizice și să reconstruiești o relație sănătoasă cu sportul.
3. Prioritizează odihna
Deși este important să nu te scuzi și să te dedici exercițiilor fizice, este, de asemenea, important să nu exagerezi. Odihna este cea mai importantă componentă a fitnessului. Îți permite corpului să se recupereze și îți crește performanța. Prin urmare, nu te mai gândi că vei ieși din formă dacă te odihnești și recunoaște că odihna este esențială pentru a-ți menține sănătatea.
În concluzie, reconstruirea relației cu sportul necesită timp și efort. Deci, ai răbdare. Fă-ți timp pentru a găsi ceea ce te face fericit. Procedând astfel, vei dori să îți respecți rutina de antrenament. La fel ca orice relație, exercițiul necesită și angajament. Nu sări peste el și nu exagera. Alege echilibrul peste orice altceva. Sperăm că, după ce ai încercat sfaturile menționate în acest articol, nu te vei mai lupta cu reconstruirea unei relații sănătoase cu exercițiile fizice.
Comments