top of page

Cum să îți depășești propriile prejudecăți


De câte ori ai întâlnit situații în care un lucru negativ ți-a rămas în minte? Gândiți-vă dacă ați făcut ceva pentru care toată lumea v-a lăudat, cu excepția unei persoane care v-a descurajat.


Mintea ta se va gândi constant la acel comentariu negativ, trecând cu vederea feedback-ul pozitiv; o astfel de atitudine se numește negativitate.


A avea o prejudecată vă poate afecta viața mental și social. Vorbim despre ideea de a ne concentra mai mult pe lucruri negative în loc de lucruri pozitive sau neutre. De fapt, adevărul este că mulți oameni fac acest lucru. Ei tind să-și amintească experiențele negative mai des decât cele pozitive.


Pentru o persoană cu tendințe negative, toate lucrurile bune se estompează ori de câte ori întâlnesc ceva advers. Continuați să citiți pentru a afla mai multe despre tendința de negativitate și modalitățile prin care o puteți depăși.


Care este cauza prejudecăților la oameni?


Potrivit experților, strămoșii noștri au construit această atitudine în noi. Oamenii din vremurile vechi trăiau cu o teroare constantă. Trebuiau să fie foarte precauți în timp ce își îndeplineau sarcinile zilnice, cum ar fi procurarea mâncării. Deci, au dezvoltat o anumită mentalitate pentru a se adapta la situații dificile, cum ar fi dezastrele naturale. Ulterior, au transferat astfel de gene generațiilor următoare.


Modalități de a depăși prejudecățile


Următoarele sfaturi vă vor ajuta să depășiți părtinirea negativității și să vă concentrați asupra lucrurilor pozitive:


Fii conștient de gândurile tale


Cel mai important lucru de făcut este să fiți conștient de sine. Nu vă lăsați prins de gândurile dvs. Rămâneți vigilenți și prezenți și descoperiți de ce vă vin în minte anumite gânduri și cum vă afectează. În acest fel, este mai probabil să reușiți să vă distrageți atenția de la gânduri negative și prejudecăți.


Revizuiește gândurile negative


Ori de câte ori rezultatele negative ale unei situații îți vin în minte, analizează de ce apar acestea și regândește situația. Pentru a lupta împotriva gândurilor negative care îți vin în minte după o anumită întâlnire, schimbă poziționarea gândindu-te la rezultate pozitive.


De exemplu, dacă șeful tău te cheamă în biroul său, s-ar putea să te gândești că ai greșit ceva. Gândește puțin altfel situația, ca și cum șeful tău are o veste bună pentru tine. Deci, vei putea să transformi gândurile negative în gânduri pozitive.


Notează momentele cu adevărat fericite


Amintiți-vă părțile pozitive din fiecare situație. Un lucru negativ poate ieși în evidență în creierul tău, reducând în același timp o sută de momente pozitive. Deci, în orice scenariu, încercați să vă amintiți pozitivitatea ori de câte ori vă gândiți la lucruri rele care s-au întâmplat.


Concentrați-vă mai mult pe ceea ce a mers bine în locul lucrurilor care au mers prost. Dacă ceva nu merge complet bine, dezvoltă o mentalitate constructivă de a învăța din greșelile tale.


Amintește-ți realizările


Ori de câte ori primiți un comentariu sau un mesaj pozitiv de la alte persoane, pastrați-le în memorie! Creați un dosar cu toate realizările și certificatele dvs. pentru a vă reaminti cât de multe ați realizat și fiți mândru de toate aceste realizări. Deschideți acest dosar când vă înecați în gânduri negative.


Păstrează un anturaj bun


Înconjoară-te de oameni care îți ridică moralul. Energia negativă a unor persoane te poate doborî. Îndepărtează toți oamenii toxici din viața ta.


În concluzie


Folosind aceste trucuri simple, puteți depăși negativitatea. Amintiți-vă că gândurile negative nu dispar de la sine. Trebuie să fiți atent și să depuneți puțin efort pentru a deveni optimist.

Comments


bottom of page