Mulți oameni se descurajează și nu își respectă bugetul atunci când nu reușesc să își atingă obiectivul de economii. Poate că nu și-au schimbat obiceiurile de cheltuieli sau au ratat cheltuieli importante din buget. Cheia este să îți faci bugetul cât mai realist posibil și apoi să îl urmezi cu strictețe pentru a obține rezultatele dorite. Aici menționăm câteva sfaturi care te vor ajuta să îți respecți bugetul și să îți atingi obiectivele financiare astfel devenind stabil financiar.
1. Creează un fond de urgență și unul de amortizare
În timp ce creezi un buget, ar trebui să ai în vedere economisirea unor bani în fiecare lună pentru a completa fondul de amortizare și de urgență. Fondul de amortizare te va ajuta să îți finanțezi cheltuielile mari planificate, în timp ce fondul de urgență te va ajuta cu finanțele în caz de urgență. Aceste fonduri îți vor permite să eviți datoria, deoarece în caz de nevoie, îți vei folosi propriile fonduri pentru cheltuieli planificate și neașteptate.
2. Evită utilizarea cardului de credit
Un card de credit îți oferă putere de cumpărare, ceea ce te poate tenta să cumperi articole pe care nu ți pe permiți sau de care nu ai cu adevărat nevoie. Dacă nu îți poți controla cheltuielile, ar fi o idee bună să eviți să vă folosești cardul de credit. Ar trebui să iei în considerare utilizarea numerarului pentru achizițiile tale pentru a evita cheltuielile impulsive și pentru a menține puterea de cumpărare limitată la suma de numerar pe care o deți. Ar trebui să îți faci o listă cu articolele pe care urmează să le cumperi înainte de a te îndrepta către un magazin. Acest lucru te va limita să cumperi numai articolele menționate pe listă.
3. Planifică fiecare bănuț din venitul tău
Bugetul se referă la planificarea modului de utilizare a venitului în cel mai productiv mod. Poți lua în considerare adoptarea unei abordări de bugetare bazată pe zero, care implică alocarea fiecărui bănuț din venit fie pentru cheltuieli, fie economii, până când nu mai rămâne niciunul. Ideea este de a defini unde va ajunge fiecare ban pe care îl câștigați; indiferent dacă îl vei depune în fondul de amortizare sau de urgență sau dacă dorești să îl cheltui.
4. Limitează mesele luate în oraș
Dacă îți monitorizezi cheltuielile, vei afla că servirea mesei în oraș îți afectează bugetul, deoarece acestea se acumulează și vor deveni o sumă considerabilă la sfârșitul lunii. Ar trebui să te gândești la pregătirea propriilor mese acasă pentru a economisi niște bani. Nu numai că pregătirea alimentelor acasă este economică, dar este și mult mai sănătoasă. Dacă nu știi să gătești, poți folosi semipreparate, care pot fi totuși mai economice decât să iei masa la restaurante.
5. Automatizează-ți economiile
Automatizarea economiilor este o modalitate simplă și rapidă de a-ți atinge obiectivul de economii. Mulți oameni se luptă să-și schimbe obiceiurile de cheltuieli și cred în mod greșit că bugetele nu funcționează. Dacă, de asemenea, te strădui să economisești bani în fiecare lună, poți solicita băncii tale să transfere automat o anumită sumă de bani la o anumită dată în fiecare lună din contul de salariu în contul de economii. Acest lucru te va asigura că vei atinge obiectivul de economii chiar înainte de a cheltui un ban din salariul tău.
În concluzie, un buget este poate cel mai important instrument care poate servi drept prima piatră de temelie în atingerea stabilității financiare. Trebuie să urmezi cu strictețe bugetul creat pentru a-ți atinge obiectivele financiare pe termen scurt și lung. Un buget este de fapt un plan pentru a-ți atinge obiectivele - și dacă nu îți urmezi planul, nu vei ajunge nicăieri.
Comentarios