top of page

De ce ar trebui să aveți un fond de urgență?



Un fond de urgență este o rezervă pe care o creați pentru a vă satisface nevoile financiare în situații de urgență. De obicei fond de urgență este utilizat în cazul pierderii locului de muncă, în cazul unei boli, accident sau orice altă situație neașteptată. Poți crea un fond de urgență și poți depune bani în el în fiecare lună din veniturile tale.

Potrivit experților în finanțe personale, fondurile de urgență ar trebui să aibă o sumă suficientă pentru a vă acoperi cheltuielile timp de cel puțin trei până la șase luni. De exemplu, dacă cheltuielile tale lunare se ridică la 10.000 RON, fondul tău de urgență ar trebui să aibă între 30.000 și 60.000 RON pentru a-ți acoperi cheltuielile lunare timp de trei până la șase luni.

Există numeroase motive pentru care ar trebui să ai un fond de urgență.


1. Reduce dependența de împrumuturi

Când creezi un fond de urgență și depui fonduri în el, îl poți folosi în situații de urgență fără a contracta împrumuturi la dobânzi exorbitante. Astfel, poți economisi mulți bani prin neplata dobânzilor. De asemenea, nu vei fi nevoit să utilizezi fondurile de pensii în perioadele de dificultăți financiare, permițând fondului de pensii să crească fără a retrage bani din el.

2. Dezvoltă obiceiuri de economisire


Crearea unui fond de urgență dezvoltă un obicei de a economisi, care poate contribui în mare măsură către atingerea obiectivelor financiare pe termen lung și scurt. Economisirea banilor în scopul depunerii acestora în fondul tău de urgență necesită un efort constant, ceea ce arată că îți atingi obiectivele de economii în fiecare lună. Acest lucru reduce dependența de a obține finanțare din surse externe, deoarece îți poți satisface cu ușurință nevoile urgente de numerar pe cont propriu din fondul de urgență.

3. Reduce nivelul de stres

Menținerea unui fond de urgență finanțat integral te poate ajuta la reducerea nivelul de stres, deoarece fondul îți va asigura acoperirea timp de trei până la șase luni în caz de urgență. Aceasta este o perioadă suficientă pentru a te recupera din dificultăți financiare și pentru a te întoarce pe drumul cel bun.

4. Interzice cheltuielile impulsive


Cheltuielile impulsive sunt unul dintre cele mai rele obiceiuri financiare pe care trebuie să le eradicați pentru a vă atinge bugetul. Pentru a contribui cu bani la fondul tău de urgență, vei economisi fiecare bănuț. Aceasta înseamnă că îți dezvolți un obicei de a reduce cheltuielile impulsive și depui efortul de a obține depozitele periodice în fonduri de urgență. Din nou, evitarea obiceiului de a cumpăra impulsiv te-ar face disciplinat în ceea ce privește cheltuielile și îți va permite să-ți atingi economiile și alte obiective financiare mari.


În concluzie, a avea un fond de urgență finanțat integral are multe avantaje. Reduce dependența creditelor care vin și cu dobânzi. În plus, îți dezvolți un obicei de a economisi și reduce cumpărarea impulsivă, ceea ce face posibilă creșterea mai ușoară a sumei economisite. Poți duce o viață fără stres știind că cheltuielile tale de trei până la șase luni sunt acoperite de fondul de urgență.

Comments


bottom of page