top of page

De ce sunt dăunătoare rețelele sociale pentru sănătatea ta?


Reziști tentației de a posta fiecare eveniment fericit care are loc în viața ta?Ești o persoană care petrece un timp limitat pe rețelele sociale? Consideri să nu folosești Twitter ca pe un jurnal zilnic?Atunci te poți considera o persoană responsabilă în ceea ce privește utilizarea rețelelor sociale. Cu toate acestea, nu toată lumea are acest control asupra utilizării rețelelor sociale. Un lucru pe care îl puteți face pentru a reduce utilizarea rețelelor sociale este să conștientizați efectele dăunătoare pe care le au, asupra sănătății dumneavoastră.


De ce este dăunător? Da, este un fapt cunoscut că social media te ține la curent cu tot ce se întâmplă în lume și te lasă să rămâi în contact cu prietenii tăi. Cu toate acestea, există o latură întunecată. Să vedem care este aceasta.

1. Îți crește depresia și stresul


Din punct de vedere tehnic, majoritatea rețelelor sociale există cu scopul de a ține legătura cu semenii. Toți cei care își actualizează profilul în mod regulat preferă să posteze doar lucruri bune, deși acestea nu sunt reale. Ajungi să devii constant deprimat și te întrebi dacă trăiești sau nu viața perfectă. Astfel ajungi într-un cerc vicios de consternare și agonie. Prin urmare, este important să luați în considerare modul în care veți discerne fantezia de realitate și să nu credeți tot ce este postat pe rețelele sociale.


2. Te expune la riscul de a avea o postură incorectă


Sunteți continuu cu ochii pe ecran, cu capul înclinat în jos și spatele într-o curbură incomodă care vă expune la riscul de a avea o postură incorectă. Cu o postură neadecvată, apar și probleme. De exemplu, ajungeți să aveți dureri, de obicei în partea inferioară a spatelui și a mușchilor umerilor. De asemenea, ajungi să te simți mai puțin încrezător, deoarece nu îți ții umerii relaxați sau gâtul drept, aliniat cu coloana vertebrală.


3. Cauți concurență peste tot


Când îi vezi pe colegii tăi postând doar întâmplări de succes, ești forțat să devii competitiv. Asta te pune sub presiunea de a ține pasul și de a avea mai mult succes decât ei. Dacă, nu reușești să-i depășești, ajungi într-o stare de depresie și crezi că nimic nu merge bine în viața ta. De aceea este important să nu mai folosiți rețelele sociale sau cel puțin să reduci utilizarea lor pentru a evita astfel de sentimente de competiție.


4. Te face mai puțin activ din punct de vedere fizic


Orele nesfârșite de scrolling îți pot afecta cu adevărat viața. Ajungi să petreci mult timp pe canapea fără a face mișcare, ceea ce te expune riscului de a duce un stil de viață sedentar, care este în cele din urmă destul de periculos pentru sănătatea ta generală. Dependența care vine împreună cu utilizarea rețelelor sociale te duce la ignorarea semnalelor majore din creier, cum ar fi foamea, setea și mișcarea, astfel ajungând să te expui riscului de a dezvolta anumite boli asociate cu acestea.


5. Ajungi să dezvolți obiceiuri nesănătoase în alimntație


Între tulburările de alimentație și utilizatorii rețelelor sociale, de regulă, există o legătură directă, Această legătură se datorează faptului că utilizarea rețelelor sociale promovează standarde de frumusețe ireale. Urmărirea constantă a acestor seturi de standarde de frumusețe ne pun sub stresul de a ajunge la ele. Acest lucru fiind imposibil de realizat în lumea reală. Asta te face să mănânci anormal și ajungi fie să te îngrași prea mult, fie să dezvolți o tulburare de alimentație. Totodată, timpul petrecut pe rețelele de socializare, te face să fii mai puțin atent la mâncarea pe care o consumi deoarece, ori de câte ori mănânci ceva, nu te gândești prea mult la felul în care alimentul respectiv îți va afecta sănătatea. S-ar putea să ajungi să mănânci singur o farfurie plină cu cartofi prăjiți, în timp ce dai scroll.


În încheiere


După cum poți observa, există numeroase efecte negative ale utilizării rețelelor sociale, nu numai asupra sănătății fizice, ci și asupra sănătății mintale. Ajungi prin a avea un stil de viață nesănătos și, în cele din urmă, dobândești o dependență care dăunează productivității, longevității, fericirii și bunăstării generale. De aceea, este important să fii conștient de utilizarea rețelelor sociale și să limitezi utilizarea acestora.








コメント


bottom of page