După cum probabil ai observat, lumea se confruntă cu o listă lungă de provocări. Una dintre cele mai recente include recesiunea globală și inflația. Deci, ce poți face ca individ pentru a atenua provocarea aceasta? Acest articol te va ajuta să dezvolți o perspectivă mai profundă asupra alfabetizării financiare, astfel încât să poți lua decizii mai bune din punct de vedere financiar.
Ce înseamnă a economisi?
Este așa numita „pușculiță”. Pentru cele mai eficiente rezultate de economisire a banilor, poate dorești să urmezi regula bugetului 80-20. Pentru această regulă, trebuie să faci mai întâi alegeri cu privire la cheltuielile tale. Trebuie să cheltui doar 80% din venit și să puideoparte restul pentru economiile tale. Cel mai ușor de realizat este prin automatizarea finanțelor astfel încât să îți direcționezi automat 20% din salariu către contul de economii. Urmează acest pas imediat după ce primești salariul, astfel încât să nu ajungi să cheltui în exces.
Beneficiile economisirii banilor
Unele beneficii ale economisirii banilor sunt fondurile de urgență pe care le poți folosi la nevoie. Banii sunt chiar acolo disponibili pentru utilizare și sunt folositori în perioade de criză. De asemenea, cu economii abundente, s-ar putea să te gândești în cele din urmă să faci o investiție mai mare.
Ce este investirea banilor?
A investi bani este ca și cum ai economisi bani la scară largă, doar cu bonusuri adăugate în timp. Este ca și cum ai primi recompensă pentru că nu ai cheltuit o parte din banii tăi, care devine tot mai mare cu timpul. În loc să-ți lași banii în bănci, îi investești în active precum acțiuni, imobiliare, aur și multe altele. În acest fel, valoarea activelor poate crește în timp și, în momentul în care ești pe cale să îți vinzi activul, aflii că vei obține mai mulți bani. Este important de știut când este cel mai bun moment pentru a cumpăra și a vinde în ceea ce privește investiția pentru a maximiza câștigul.
Beneficiile investirii banilor
Investirea banilor are beneficii mult superioare economisirii banilor. O faci ca o formă de a câștiga venit pasiv. Cu tactica potrivită, s-ar putea chiar să poți construi un imperiu din ea. De aceea, dacă o afacere are succes din investiții, aceasta schimbă întreaga dinamică a individului pentru generațiile viitoare.
De ce este mai bine să investești decât să economisești?
Cu timpul, inflația crește, iar impozitele cresc, ceea ce scade automat valoarea numerarului care se află în bancă sub formă de bani morți. Dacă ai fi putut cumpăra proprietăți imobiliare din banii pe care îi aveai în 2019, este posibil să nu poți cumpăra proprietatea dorită câțiva ani mai târziu. Investițiile nu se întorc pe loc. În timp, ele cresc și se dovedesc a fi benefice doar dacă faci pașii potriviți în ceea ce privește cumpărarea și vânzarea. Acesta este motivul pentru care este mult mai bine să investești bani decât să-i economisești.
În concluzie, economisirea și investirea banilor sunt doi termeni diferiți și fiecare are propriile sale beneficii.
댓글