Dilema problemelor de sănătate mintală constă în faptul că simptomele nu sunt la fel de evidente ca în cazul problemelor de sănătate fizică. Foarte puțini oameni sunt suficient de atenți pentru a percepe nuanțele din modul lor de gândire sau comportament, ale unui membru al familiei ori ale unui prieten.
Uneori, confirmarea vine prea târziu pentru a mai face vreo diferență. Deci, lipsa conștientizării înseamnă că nu vom putea identifica problema și prin urmare nici nu vom găsi vreun remediu. Dacă sunteți suficient de conștienți în ceea ce privește sănătatea mintală, atunci vă puteți ajuta pe dvs. sau pe cei dragi.
Sănătatea ta mentală și fizică sunt inseparabile. Sănătatea ta fizică îți determină sănătatea mintală și invers. Conștientizarea sănătății mintale devine mai semnificativă pentru copiii care încă nu au văzut lumea. Sănătatea mintală acționează ca un obiectiv care determină modul în care gândesc, simt și cum ar acționa în viața lor mai târziu.
O problemă mentală netratată ar putea fi dăunătoare în modelarea vieții lor. Conștientizarea sănătății mintale nu este recunoașterea sau declararea persoanei ca fiind bolnav mintal, ci presupune mult mai mult.
1. Acces la serviciile de sănătate mintală
În trecut, oamenilor le era greu să caute ajutor apelând la serviciile de asistență medicală mintală din cauza lipsei de informații. Conștientizarea sănătății mintale vă oferă informații esențiale despre cum să accesați serviciile de sănătate mintală atunci când este necesar.
Boala mintală necesită un tratament holistic urmat de o supervizare periodică. Deși situația variază foarte mult, multe țări oferă asistență medicală mintală care include accesul la tratament, asigurări, educație specială și facilități pentru angajați.
2. Conștientizarea bolilor mintale
Conștientizarea este începutul curei. Conștientizarea sănătății mintale joacă un rol vital în crearea acceptării cu privire la apariția bolilor mentale. Ajută la eliminarea stigmatului atașat tulburărilor mentale. Creează un fel de mentalitate deschisă pentru cei care sunt diferiți. Permite celor care suferă să-și dea seama că posedă atât limitări, cât și puncte tari, ca orice alt individ. Acceptarea socială și atitudinea socială pot influența în mare măsură recuperarea persoanelor care se luptă cu boli mintale.
3. Loc pentru îmbunătățiri
Conștientizarea sănătății mintale crește șansele de recuperare. Cu cât societatea este mai informată, cu atât sunt mai multe șanse de îmbunătățire. Atunci când comunitatea este interesată de progresele sau evoluțiile făcute pentru a ajuta bolnavii mintali, ar putea exista o îmbunătățire drastică a cercetării, a elaborării politicilor și a serviciilor de sănătate mintală. Răspândirea gradului de conștientizare cu privire la sănătatea mintală duce la o atenție sporită a publicului.
4. Reducerea concepțiilor greșite
Din păcate, există o serie de concepții greșite despre tulburările mentale în multe societăți de pe glob. Unii cred că persoanele care se confruntă cu boli mintale sunt inutile, nebune, violente, nesigure și ar trebui ținute în izolare. Multe comunități le consideră posedate de spirite rele sau cred că își plătesc păcatele.
Totul se datorează lipsei de conștientizare. Ce impact ar putea avea această mentalitate asupra persoanelor care suferă? Cât de demotivant și demoralizant ar putea fi pentru familiile celor care suferă? Creșterea gradului de conștientizare a sănătății mintale poate ajuta la deziluzionarea unor astfel de credințe false și la crearea unei societăți pline de compasiune.
5. Șanse crescute de intervenție la timp
Nu există un timp potrivit sau fix pentru conștientizarea sănătății mintale. Trebuie promovat tot timpul, oriunde. Nu știi niciodată cui i se va întâmpla. Conștientizarea sănătății mintale crește posibilitatea intervenției medicale în timp util. Diagnosticul precoce poate preveni starea pacientului să se debiliteze și să îmbunătățească șansele de recuperare.
Conștientizarea sănătății mintale se bazează pe conceptul de a trata problemele de sănătate mintală ca o formă de boală (cum ar fi bolile fizice), spunându-le oamenilor ce este o boală mintală și cum pot solicita familiile asistență.
Sănătatea mintală este o problemă publică imposibil de rezolvat în mod izolat. Comunitatea poate juca un rol pozitiv dinamic, care nu este posibil fără a ridica o campanie de conștientizare deplină despre sănătatea mintală.
6. Conștientizarea sănătății mintale în școli
Educatorii ar putea fi colaboratori de primă linie pentru răspândirea conștientizării sănătății mintale. Ei realizează modul în care sănătatea mintală a studenților influențează realizările lor și modul în care tinerii luptători au nevoie de îndrumare.
Includerea conștientizării sănătății mintale în programă poate face minuni în promovarea chestiunii în rândul elevilor. Prin intermediul acesteia, ei pot realiza anumite aspecte ale conștientizării sănătății mintale, cum ar fi îngrijirea de sine, identificarea simptomelor pentru probleme mentale și speranța de recuperare. Aceasta va reduce incidența evenimentelor care implică auto-vătămare, stres, depresie, sinucidere și consum de droguri.
În concluzie
Conștientizarea sănătății mintale evidențiază cât de importantă este sănătatea mintală în conturarea destinului unui individ și al societății în ansamblu. Oamenii care se luptă cu probleme mentale merită compasiunea, sprijinul și o atitudine optimistă. Cu cât știi mai mult, cu atât devii mai înțelegător.
Comments