De multe ori în viață, astfel de momente vin când te găsești blocat într-o situație în care nu-ți dai seama cum să mergi înainte. Ar putea fi orice: relații, familie, educație, profesie sau gospodărie. Oamenii se străduiesc să facă circumstanțele să funcționeze pentru ei.
Din păcate, problemele din viața reală nu sunt atât de simple. Rezolvi un lucru în timp ce altul se complică. În loc să te simți neajutorat, compătimit sau să dai vina pe alții, poți încerca o mentalitate diferită. Unele modificări minore ale atitudinii sau modului de gândire ar putea produce o perspectivă complet nouă asupra lumii din jurul tău.
Ești copleșit? Nu îți face griji! Iată cum poți face acest lucru:
1. Concentrează-te asupra punctelor forte
Puneți-vă întrebarea! Ce impact asupra vieții mele aștept să am după ce am făcut o modificare de comportament? Răspunsul ar putea fi o relație mai bună, promovări, succes educațional sau financiar și multe alte lucruri similare. Gândește într-un sens mai larg.
Psihologia pozitivă afirmă că indivizii ar trebui să fie capabili să-și prețuiască experiențele din trecut, să fie optimiști față de viitor și să poată trăi în prezent la maxim. Nu poți dobândi această mentalitate decât dacă te concentrezi pe punctele tale forte și îți îmbrățișezi slăbiciunile.
Nu ratați niciodată ocazia de a vă hrăni comportamentele pozitive. Un mediu de susținere vă ajută foarte mult în călătoria de schimbare a comportamentului. Nu-ți poți remedia fiecare slăbiciune; doar le bagi sub preș. La fel ca un meșter care își folosește cele mai bune instrumente pentru a crea o capodoperă. El nu aruncă vechiul echipament, îl folosește ocazional când este necesar.
2. Alege-ți comunitatea
Fiecare persoană dorește să trăiască într-o comunitate în care are potențial de creștere și conexiuni cu ceilalți. Oamenii din jurul tău joacă un rol activ în modelarea comportamentului pe care îl ai. Rețeaua dvs. socială vă dă un sentiment de realizare, competență, autonomie și conectivitate. Ele vă pot motiva în mod constructiv sau vă pot reduce moralul sau stima de sine.
Acum, că v-ați dat seama de influența exercitată de comunitate în modificarea comportamentului dvs. reevaluați-vă comunitatea. Sunt oamenii din jurul tău agitați, experți în găsirea defectelor și plini de critici sau negativitate? Te-ai săturat de conversații inutile?
O astfel de comunitate ostilă nu ar hrăni niciodată comportamente pozitive; mai degrabă, le-ar suprima. Ca om, aveți libertatea completă de a alege un grup de colegi care să constituie o comunitate prietenoasă, care să vă permită să vă expuneți cel mai bun sine.
3. Fii empatic
„Ne câștigăm existența prin ceea ce primim. Ne facem o viață prin ceea ce dăm.” (W. S Churchill)
Empatia este trăsătura care vă permite să vedeți lucrurile din perspectiva altei persoane. Nu îndepliniți niciun rol constructiv pentru ceilalți, dacă sunteți auto-răsfățați doar cu emoții personale, interese și probleme. Fiecare persoană își duce propria luptă. Respectă-ți opinia și îți va influența pozitiv viața. Așa se desfășoară ciclul vieții.
4. Apreciază propriile realizări
Schimbarea comportamentului este oarecum descurajantă și poate însemna un disconfort, apoi menținerea acestuia este dificilă. Apreciază-te și recompensează-te pentru fiecare îmbunătățire minoră pe care o faci în această tranziție. Nu este înțelept să ne așteptăm la o transformare drastică.
Selectați un comportament sau un obicei pe care să lucrați și acordați-vă un timp rezonabil pentru a observa îmbunătățiri. Stabiliți obiective mici, decât să nu faceți nimic. Faceți modificări în mediul dvs. care să fie utile pentru modificarea comportamentului. De exemplu, dacă doriți să vă îmbunătățiți concentrarea asupra muncii, îndepărtați tot ce vă distrage de la sarcinile zilnice.
În concluzie
Niciun individ nu este impecabil. Dacă suferiți din cauza unui anumit comportament, aveți autoritatea deplină să îl îmbunătățiți pentru binele propriu. Cu toate acestea, necesită efort sârguincios și consecvent. Odată ce veți reuși, viața voastră ar putea fi mult mai ușoară și frumoasă.
Comentários