top of page

Motive care te fac să cheltui excesiv și modalități de a te opri



Mulți dintre noi se pot autocontrola, în timp ce alții nu pot rezista. Risipirea banilor ar putea ajuta la depășirea plictiselii și mulți oameni cheltuiesc în exces pentru a scăpa de stresul din viața de zi cu zi. Dar acum vrem să te comporți puțin mai înțelept. Ar trebui să stai și să te gândești de ce se întâmplă și cum să controlezi această cheltuială excesivă.

Câteva motive comune pentru care ai putea cheltui excesiv și modalitățile de control Pentru a ajunge la miezul acestei probleme, vom încerca să găsim motivele din spatele cheltuielilor excesive și apoi vom căuta modalități de a le opri.

1. Ofertele cu reduceri sunt cele mai atrăgătoare


Unul dintre cele mai cunoscute motive din spatele cheltuielilor excesive sunt reducerile. Orice brand sau magazin ademenește clientul să facă cumpărături inutile, oferind reduceri sau promoții. Stând liniștit pe canapea acasă seara, derulând în jos paginile pe ecranul telefonului, citești doar cuvântul „Reducere” și ești tentat să profiți de ofertă!

Cum să controlezi Fiecare vânzător cunoaște slăbiciunea cumpărătorului că o reducere roșie sau o etichetă de vânzare va atrage clientul, fie online, fie traversând un magazin. Vrem să știți că nu toate reducerile sunt reale, de cele mai multe ori mulți vânzători apreciază în prealabil prețul real. Când cumpărătorul cumpără un articol cu ​​reducere crezând că primește beneficiul, îl cumpără doar la un preț normal, iar vânzătorul primește suma întreagă.

2. Cardurile de credit


Poți să le mulțumești cardurilor tale de credit, care nu te lasă niciodată să te gândești încă o dată pentru că, fără îndoială, îl poți glisa de câte ori dorești, dar în cele din urmă, tu ești cel care va plăti înapoi. Mai multe persoane ies la cumpărături și chiar dacă nu au buget sau nu au bani, cardul de credit le oferă opțiunea de a cumpăra. Cardurile de credit ajută la ameliorarea remușcărilor prin faptul că îl scutește pe cumpărător să nu-l dea bani din buzunar.

Cum să controlezi Atâta timp cât ai această opțiune suplimentară de bani împrumutați, nu te poți controla de la cheltuirea excesivă. Deci, în opinia mea, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să încerci să eviți păstrarea unui card de credit. Dar dacă trebuie să-l păstrezi, atunci nu îl folosi fără motiv și lasă-l acasă când ieși la cumpărături.

3. Cumpărături fără listă

Ieșirea la cumpărături ar trebui făcută cu o listă. Fără o listă, poți să te apuci de cumpărături impulsive, ceea ce te face un cumpărător de neoprit.


Cum să controlezi Deci, o modalitate de a limita cheltuielile din impuls este stabilirea unui buget. Fă o listă rapidă cu articolele necesare iar când intri în magazin, mergi la culoarul cu lucrurile dorite.

Următorul pas este să ai asupra ta banii necesari conform listei de lucruri și a bugetului tău. Dacă cumperi online, fă o listă de cumpărături din nou și nu lăsa ca lista să includă niciun articol suplimentar. În acest fel, poți cumpăra cu ușurință aceleași lucruri fără a pierde timp și bani.

4. Pentru a impresiona pe cei din jur

Nu în ultimul rând, una dintre cele mai mortale capcane ale cheltuielilor excesive este să te compari cu ceilalți și să încerci să le dai impresia că poți cheltui mai mult decât ei. În încercarea de a-i impresiona pe ceilalți, ajungi să finanțezi chestii care îți devorează veniturile și duc la cheltuieli excesive. Iubiții mei cititori, vă rog să nu faceți parte din acest cerc vicios în care încercați să cheltuiți excesiv pentru a impresiona pe cineva care încearcă la rândul său să vă impresioneze.


Cum să controlezi

Ar putea părea că acesta nu este un motiv mare, dar crede-mă cumpărarea cu scopul de a-i impresiona pe alții este cel mai rău tip și îți afectează grav finanțele. Întreabă-te, pe cine încerci să impresionezi sau de ce, înainte de fiecare achiziție inutilă, fie o mașină sau haine noi.


În concluzie, amintește-ți că întrebarea te vă ajuta să elimini cheltuiala excesivă și să deschizi calea către succesul financiar!

Comments


bottom of page