Postul intermitent este pentru persoanele care doresc să încerce noi metode de dietă.
Acesta nu este un plan tipic de dietă; mai degrabă, este un plan de alimentație cu multe posibilități. Cel mai bun lucru este că nu trebuie să vă înfometați sau să vă privați în întregime de mâncărurile preferate.
Este vorba despre întârzierea mesei. Astfel îi spui corpului tău, "nu îți face griji, suntem ocupați, vom mânca în curând."
Vrei să încerci? Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le știi:
Planificarea meselor
Există mai multe moduri de a planifica orele în care ai voie să mănânci și timpul alocat meselor. Puteți alege între ele în funcție de nevoile organismului și rezistența dumneavoastră.
Programul 16:8 : Este cel mai ușor mod de a gestiona programul dietei. Postiți timp de 16 ore, inclusiv ore de somn, și apoi vă bucurați de două până la trei mese sănătoase în restul de 8 ore. De exemplu, în cazul în care luați cina la 8 pm, următoarea masă va fi 12 pm. Puteți ajusta cu ușurință orarul.
Programul 5: 2 : Ar putea fi greu pentru începători. Postiți de două ori pe săptămână într-un mod în care aportul de calorii pentru zilele de post nu trebuie să fie mai mare de 500 până la 600, apoi aveți libertatea de a vă bucura de o masă normală sănătoasă pentru restul de cinci zile.
Alege alimentele care oferă hrana necesară, precum: fructe, legume, nuci, cereale, proteine slabe și grăsimi sănătoase. Aportul excesiv de calorii sau consumul de “junk food” în timpul ferestrei de alimentație ar sabota rezultatele. Menținerea controlului porțiilor este întotdeauna cea mai bună strategie.
Hidratează-ți corpul. Cei care nu pot rezista aportului de cofeină se pot bucura de cafea neagră, fără zahăr sau ceai verde. In același timp apa este foarte importantă pentru a te menține revitalizat și energic.
Este postul intermitent o dietă fadă?
Pentru a răspunde la acest lucru, trebuie să înțelegeți cum funcționează corpul dumneavoastră.
Postul aduce o schimbare metabolică în corpul dumneavoastră. Organismul produce energie din glucoză. Consumul frecvent de alimente, la fiecare câteva ore, menține nivelul de glucoză constant. Un decalaj de 12 ore în consumul de alimente perturbă alimentarea cu glucoză; ca rezultat, corpul atacă depozitele de grăsime pentru a obține energie. Descompunerea grăsimilor eliberează cetonă în sânge. Deci, acum corpul tău începe să se bazeze pe cetonă pentru energie în loc de glucoză. Această schimbare declanșează pierderea în greutate.
Alte beneficii pentru sănătate
Efectuarea alegerilor potrivite atunci când vine vorba de alimentație, împreună cu multă mișcare, ar mări beneficiile pentru sănătate alături de postul intermitent. Cu toate acestea, persoanele cu probleme cronice de sănătate, tulburări de alimentație, care au sub 18 ani, gravide, sau femei care alăptează ar trebui să consulte medicul înainte de a începe o astfel de dietă.
Îți este foame! Nicio problemă!
Confruntarea cu pofta de mâncare este cea mai mare provocare pentru toți cei care încep o astfel de dietă. Începătorii pot experimenta simptome precum dureri de cap, mai puțină energie sau frustrare în timp ce se luptă cu foamea.
Amintiți-vă, corpul se transformă; Dă-i ceva timp. Odată ce corpul tău se obișnuiește cu noul regim, acesta va deveni modelul de alimentație normal pentru el.
Introduceți treptat acest model de alimentație în rutina dumneavoastră; făcând o trecere prea bruscă va supune organismul unui șoc și veți avea o senzație constantă de foame.
Totodată o trecere prea bruscă la acest regim ar putea face ca organismul dvs. să acumuleze grăsime, nu să o consume; acest lucru este bazat pe faptul că nu știe când urmează să primească următoarea masă.
În concluzie
Niciun plan de post interminent nu este la fel de eficient pentru toată lumea. Modificați-vă planurile pentru a le adapta stilului de viață propriu, astfel încât să puteți obține cele mai bune rezultate posibile.
Comments