Anul Nou este un simbol al reînnoirii, schimbării și speranței. Chiar dacă nu ai anumite decizii de luat, s-ar putea să te preocupe finanțele tale. Te gândești la greșelile tale financiare și îți promiți că nu le vei repeta. Economia de ieri ar deveni învechită. Din cauza evenimentelor globale, a devenit imposibil să ținem un control asupra finanțelor. Dar există un lucru asupra căruia ai autoritate; obiceiurile tale financiare. Mai jos sunt câteva trucuri care te vor ajuta să îți abordezi obiceiurile financiare pentru a-ți reorganiza finanțele în anul următor.
1. Economisește bani și banii te vor salva
Cea mai veche înțelepciune financiară este să economisești bani. Toată lumea știe asta, dar nu toată lumea o poate implementa eficient. Există momente slabe în care nu poți rezista să cheltuiești bani. Dacă nu poți reduce cheltuielile inutile, cere ajutorul „Cuiva” să o facă în locul tău. Aici „cineva” înseamnă un transfer automat. Când configurezi un transfer automat într-un cont de economii, vei economisi o sumă fixă în fiecare lună, indiferent dacă îți place sau nu.
2. Stabilește-ți obiectivele financiare
Mintea ta este plină de țintele financiare stabilite pentru anul care vine. Reține că nu poți merge în toate direcțiile. Este mai bine să te concentrezi mai întâi pe atingerea unui obiectiv. Oameni diferiți au provocări financiare diferite. Unii consideră că este crucial să-și îmbunătățească scorul de credit, să plătească creditul sau să creeze un buget impecabil. Determinarea obiectivelor tale financiare este primul pas către atingerea stabilității financiare. Următorul pas este crearea unei foi de parcurs pentru a le transforma în realitate.
3. Urmărește-ți cheltuielile Unde s-au dus banii mei? Ajungi să te întrebi după ce ești rupt la sfârșitul lunii. Bugetul este cel care oferă răspunsul în timp ce te ajută să identifici zonele umbrite. Pentru a face un buget, poți împărți cheltuielile în două categorii principale. Prima categorie principală sau fixă, care include chiria, facturile, transportul și alimentele. A doua categorie conține cheltuielile flexibile, inclusiv divertisment, mese în oraș sau cumpărături. Aceasta îți oferă o imagine de ansamblu asupra cheltuielilor tale pentru a-ți permite gestionarea fondurilot în viitor.
4. Eliberează-te de datoriile cardului de credit Cardul de credit este cel mai bun prieten al tău în momente de nevoie. Cu cât amâni mai mult plata datoriilor cardului de credit, cu atât acesta devine mai problematic. Iată câteva sfaturi pentru a te elibera de cătușele datoriei cardului de credit.
Îți poți consolida datoria cardului de credit pe un card de credit de transfer de sold cu dobândă zero timp de 21 de luni.
Încearcă să plătești soldul înainte de încheierea perioadei de introducere pentru a beneficia la maximum de transferul de sold.
Plătește lunar soldul cardului de credit pentru a reduce dobânda sau comisionul de întârziere. Dacă nu poți plăti integral, efectuează cel puțin o plată minimă la timp.
Evită folosirea cardurilor de credit.
Verifică-ți frecvent scorul de credit și raportul de credit.
5.Investește mai mult O investiție pe termen lung este un joc de răbdare și nervi puternici. Poate părea plictisitor și pasiv. Dar cei care rămân răbdători și persistenți; sfârșesc întotdeauna învingători. Consideră investiția imobiliară ca pe o investiție pe termen lung. Indiferent de fluctuațiile de pe piața imobiliară, rezultatul final este întotdeauna benefic.
În concluzie, poate te îndoiești de faptul că poți atinge obiectivele tale financiare cu aceste mici trucuri. Dar inculcarea micilor obiceiuri financiare pot face diferența!
Bình luận