top of page

Sfaturi pentru a ameliora simptomele unei răceli obișnuite


Este acel sezon al anului în care ai nasul înfundat și te doare gâtul? Nu îți face griji, acest articol este aici pentru a te salva. Toată lumea trebuie să sufere de o răceală cel puțin o dată pe an. Cu toate acestea, poți vindeca cu ușurință o răceală cu medicamente și unele remedii de încredere. Simptomele comune ale răcelii includ febră, dureri de cap, oboseală, letargie, curgerea nasului, tuse și dureri de gât. Dacă nu este tratată la timp, o răceală poate dura mai mult de o săptămână.

Mulți oameni nu consideră că remediile la domiciliu sunt eficiente, dar adevărul este că acestea sunt utile pentru reducerea simptomelor.


Ce cauzează răceala?

Răceala obișnuită este rezultatul unei infecții virale. Mulți oameni au concepția greșită cum că frigul cauzează răceala. Nu este adevarat. Frigul poate apărea în orice moment al anului. Cu toate acestea, oamenii răcesc cel mai probabil iarna. Știința din spatele acestui lucru este că, în timpul iernii, suntem expuși la mai puțină lumină solară și vitamina D, astfel încât imunitatea devine slabă. Indiferent de anotimp, frigul este deranjant și ne afectează viața de zi cu zi.

Simptomele răcelii sunt de obicei ușoare si dispar în câteva zile. Cu toate acestea, dacă fumezi sau ai astm bronșic, probleme cu sinusurile, alte complicații sau simptome pot dura mai mult.


Sfaturi pentru a trata simptomele răcelii

Iată câteva remedii care vor reduce simptomele și vor ajuta la vindecare.


Odihnește-te bine

Boala este modul în care corpul tău te alarmează să faci un pas înapoi. Când ești bolnav, trebuie să-ți reîncarci corpul. Ia-ți zile libere de la serviciu sau orice altceva și odihnește-te. Odihna adecvată îți va îmbunătăți imunitatea. Dormi bine și ia un pui de somn când este necesar. De asemenea, poți face o plimbare scurtă ca exercițiu dacă simptomele sunt ușoare. Dacă îți ignori boala și continui să lucrezi , simptomele vor deveni mai grave. Așadar, odihnește-te cât poți de mult.


Consumă băuturi calde

Este obligatoriu să rămâi hidratat pentru a putea lupta împotriva bolilor. Una dintre cele mai vechi tradiții de a trata răceala este consumul de băuturi calde. Sorbirea din băuturi calde are efecte liniștitoare asupra nasului și gâtului. Ele reduc durerea și tusea. De asemenea, atunci când ești bolnav, ar trebui să eviți alimentele solide picante și băuturile reci. Consumă o mulțime de lucruri fierbinți, cum ar fi supa, ceai de plante, ceai de ghimbir și miere. Băuturile calde cu cofeină îți deshidratează organismul și nu sunt recomandate. Hidratarea adecvată va restabili energia și imunitatea corpului.


Gargarizează

Dacă ai dureri în gât, iată un remediu care te poate ajuta. Fă gargară cu apă caldă sărată. Verifică temperatura apei, nu ai dori să îți arzi gâtul. Gargara va reduce inflamația gâtului și tusea. Amintește-ți să nu înghiți apa, doar fă gargară timp de cel puțin cinci secunde.


Fă aerosoli

Acesta este, de asemenea, unul dintre cele mai vechi remedii. Inhalarea aburului este o modalitate excelentă de a ameliora congestia. Poți folosi un umidificator sau pur și simplu poți încălzi puțină apă și inhalezi aburul, acoperindu-ți capul cu prosopul. Inhalarea de aburi va reduce acumularea de secreții nazale și va reduce simptomele răcelii.


Îndeplinește-ți nevoile nutriționale

Principala cauză a răcelii este imunitatea slăbită. Deci, pentru a scăpa de ea, trebuie să construiești o imunitate puternică a corpului. Dieta adecvată este cea mai bună modalitate de a-ți întări corpul. Încercă să consumi legume și fructe pentru a-ți satisface nevoile de vitamine. Se știe că vitamina C îmbunătățește mecanismul de apărare al organismului. Poți consuma alimente sănătoase sau poți lua suplimente pentru a satisface nevoile organismului tău.


Ia un medicament

Există mai multe medicamente disponibile pentru a reduce simptomele răcelii. Unele sunt medicamente pe bază de plante și există și pastile care îți calmează gâtul. De asemenea, există și siropuri pentru tuse și antibiotice. Nu ar trebui să te automedichezi, consultă un medic pentru a obține medicamente.


Lucruri de evitat

Trebuie să iei măsuri preventive pentru a nu răci. Poartă o mască, spală-te pe mâini des și nu împărți nimic cu o persoană infectată.

Dacă ești răcit, trebuie să eviți alcoolul, băuturile reci, alimentele sărate, prăjite și picante, bomboanele și alte asemenea chestii. Băuturile carbogazoase sunt cei mai mari dușmani ai tăi. Consumul acestor alimente nu vor face decât să agraveze situația și să ducă la îmbolnăvire.


În concluzie, îți poți ameliora simptomele răcelii cu câteva remedii ușoare. Mănâncă sănătos, evită mâncarea nedorită, consumă băuturi calde, folosește un umidificator și odihnește-te bine. Dacă simptomele se agravează, consultă un medic.

Yorumlar


bottom of page